Rezervacija

VERONA I SIRMIONE

CIJENA: 490.00 Kuna
VERONA I SIRMIONE


DATUM POLASKA: Subota, 24 Listopad 2020

2 dana autobusom

24.10. - 25.10.2020.

PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

Mogućnost ukrcaja u Rijeci.

1. dan Zagreb - VERONA

Polazak iz Zagreba u 5:00 sati. Ugodna vožnja prema Italiji uz povremene odmore tijekom puta. Verona je jedan od talijanskih gradova koje turisti najviše vole posjećivati. To uopće nije čudno, naime o povijesti i značaju grada dovoljno govori činjenica kako ga je UNESCO cijelog uvrstio na popis Svjetske baštine. Verona je ujedno i grad, u kojem se odigrala najljepša i najtragičnija ljubavna priča svih vremena, ona o Romeu i Juliji. Grad se smjestio na obalama rijeke Adige, a svojim kulturnim nasljeđem bez daha ostavlja svakog. Po dolasku prošetat ćemo gradom i bit će to pravo putovanje kroz vrijeme: od ostataka rimske kulture, preko srednjovjekovne epohe pa sve do renesansne Verone i razdoblja austrougarske vladavine ... Piazza Bra, najveći gradski trg na kojem se na jednoj strani nalazi čuvena Arena koja je glavni simbol Verone, a preko puta dugačak niz restorana i kafića - Via Mazzini koja spaja Piazza Bra s Piazza delle Erbe glavna je trgovačka ulica, prepuna skupih butika - Piazza delle Erbe je vrlo živopisan gradski trg sa zgradama raznih epoha i boja na kojem se nalazi fontana Madona Verona, a centralno  mjesto je 84 metra visoki toranj  Torre  del Lamberti sa velikim satom, na čiji se vrh treba obavezno popeti, do vrha vodi lift, a pogled je spektakularan i vrijedi svakog plaćenog eura - Katedrala iz 12. stoljeća - Piazza dei Signori, jedan od najljepših trgova Verone na kojem se nalazi spomenik posvećen pjesniku Danteu Alighieriju, trg je okružen palačama obitelji Scaligera - lijepa crkvica Santa Maria Antica u kojoj se nalaze gotičke  grobnice obitelji Scaligere - Julijina kuća s najpoznatijim balkonom na svijetu ispod kojeg je Romeo šaputao svojoj voljenoj najljepše riječi, a u dvorištu se nalazi brončana statua Julije koju brojni turisti po vjerovanju dodiruju da bi im donijela sreću u ljubavi - dvorac i most Castelvecchio u crvenom kamenu, poznatom i kao ‘roso di Verona’ na samoj obali rijeke Adige ...  Odlazak do hotela i smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan VERONA - SIRMIONE - PESCHIERA DEL GARDA - shopping u Outlet centru Palmanova - Zagreb

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja do jezera Garda, najvećeg talijanskog jezera, dugačkog oko 50 km, a širokog oko 20 km. Na obalama ovog prekrasnog jezera smješteno je nekoliko romantičnih gradića, mi ćemo posjetiti slikoviti Sirmione smješten na polutoku na samom jugu jezera. Šetnja do utvrde Scaligeri, zatim uskim uličicama starog grada do obale jezera. Slobodno vrijeme za kavu ili savršen talijanski sladoled. Odlazimo do obližnjeg Peschiera del Garda, prekrasnog gradića cvijeća i zelenila. Nastavak putovanja prema Outletu centru Palmanova, shopping centru gdje ćete vaše omiljene marke naći na popustima i do 70%. Slobodno vrijeme za shopping i vlastite sadržaje. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115