Rezervacija

DUBLIN - 4 dana

CIJENA: 3990.00 Kuna
DUBLIN - 4 dana


DATUM POLASKA: Četvrtak, 31 Prosinac 2020

4 dana, zrakoplovom iz Zagreba

31.12.2020.-03.01.2021.

PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

1. danZAGREB – DUBLIN

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Dublin na izravnoj liniji Croatia Airlinesa, OU 512 u 08.10h. Očekivani dolazak u 10.00h, obavljanje pograničnih formalnosti te prijevoz prema hotelu uz panoramski razgled glavnog grada Zelenog otoka: Gate Theatre, najpoznatije kazalište koje datira iz 1928. godine; Dame Street, ulica u kojoj se nalazi poznati Dublinski dvorac iz 13.st. i Gradska vijećnica; katedrala sv. Patrika iz 12.st., najveća irska crkva posvećena njenom zaštitniku, u kojoj je svećenik bio i poznati pisac Jonathan Swift, autor Gulliverovih putovanja; Trg Merrion, na kojem se nalaze Parlament, Nacionalni muzej, Nacionalna galerija i stara bolnica; Trinity College, najstarije i najpoznatije irsko sveučilište, utemeljeno davne 1592. godine u kojem se čuva “The Book of Kells”, stara knjiga s ilustriranim rukopisom pisanim oko osamstote godine; O’Connell Street, glavna gradska ulica. Slijedi prijava i smještaj u hotel. Poslijepodne posjetite Temple Bar, živopisnu četvrt na južnoj obali rijeke Liffey, koja obiluje tradicionalnim restoranima, barovima i pubovima. Novu godinu možete dočekati također u jednom od pubova ili pak na gradskim ulicama i trgovima. Noćenje.

SRETNA NOVA GODINA!

2. dan DUBLIN – OKRUG WICKLOW – DUBLIN

Doručak. Danas nudimo mogućnost fakultativnog izleta do okruga Wicklow, južno od Dublina, kojeg zbog obilja zelenila i prirodnih ljepota često nazivaju i „vrtom Irske“. Vožnja brdovitim krajolicima prema Glendaloughu, samostanskom naselju iz 6. stoljeća skrivenom u glečerskoj dolini dva jezera, koje je do dan-danas zadržalo šarm tog vremena. Jedna od najvećih znamenitosti je okrugli 30-ak m visok toranj u kojem su se čuvali monaški spisi za vrijeme vikinških napada. Odlazak potom do imanja Powerscourt, izgrađenog na mjestu nekadašnjeg srednjovjekovnog dvorca, na čijoj se površini od 47 hektara nalaze prekrasni aristokratski vrtovi iz 19. stoljeća koje vrijedi posjetiti čak i zimi jer je lokacija zaista veličanstvena i dok drveće i cvijeće ne cvjeta. Povratak u Dublin u poslijepodnevnim satima.

Dublin je rodni grad Guinnessa, jednog od najpoznatijeg piva u svijetu pa gostima koji ostaju u gradu predlažemo posjet njegovom muzeju u kojem ćete čuti priču i iskusiti povijest, srce i dušu ovog čuvenog irskog piva. A na kraju, iz bara na vrhu zgrade uz savršeno ohlađenu pintu piva uživajte u pogledu na cijeli grad. Noćenje.

3. danDUBLIN – MALAHIDE – HOWTH – DUBLIN

Nakon doručka mogućnost odlaska na izlet do dvorca Malahide i poluotoka Howth. Vožnja 20-ak km sjeverno od Dublina do dvorca Malahide, jednog od najstarijih u Irskoj. Dvorac je dio imanja veličine 100 hektara, a sagradila ga je u 12. stoljeću obitelj Talbot, anglo-normanskog porijekla, koja je tu živjela sve do 1976. godine. U dvorcu se može vidjeti veliki dio originalnog namještaja i jedinstvena zbirka povijesnih portreta Iraca. Nastavljamo preko Portmarnocka do poluotoka Howth, zaštićenog obalnog područja (prirodni rezervat ptica), do istoimenog tradicionalnog ribarskog sela, vrlo popularnog  među stanovnicima Dublina koji ovdje dolaze jesti svježe ulovljenu ribu. Mogućnost i fakultativne šetnje (45 minuta) do litica s kojih se pruža pogled na Dublinski zaljev i sve do planine Wicklow (ovisno o vremenskim prilikama). Povratak u Dublin obalnom cestom s koje se također pruža prekrasan pogled na park St. Anne i otok Bull.

Ukoliko odlučite ostati u gradu, prošećite poznatim trgovačkim ulicama Henry i Grafton, a možete posjetiti i obližnji trgovački centar prekrasne viktorijanske arhitekture George’s Street Arcade, najstariji u Irskoj i jedan od najstarijih u Europi. Noćenje.

4. danDUBLIN – ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Prijevoz u zračnu luku Dublin. Prijava za let prema Zagrebu na liniji Croatia Airlinesa OU 513 u 10.45h. Očekivano vrijeme dolaska u 14.30. Završetak programa.  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115