Rezervacija

MAKEDONIJA OHRIDSKO JEZERO

CIJENA: 1590.00 Kuna
MAKEDONIJA OHRIDSKO JEZERO


DATUM POLASKA: Utorak, 06 Listopad 2020

6 dana autobusom

06.10.-11.10.2020.

PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

1. dan ZAGREB - SKOPJE
Polazak iz Zagreba u 20:00 sati s Autobusnog kolodvora, peroni 502 - 506. Moguć polazak iz Slavonskog Broda sa odmorišta Marsonija u 22:30 sati (okvirno vrijeme, obavezna prijava prilikom rezervacije). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Srbiju uz kraća zaustavljanja putem.

2. dan SKOPJE - OHRID
Dolazak u Skopje u jutarnjim satima. Makedonska metropola smjestila se u dolini između sedam brda koja prema slavenskoj legendi predstavljaju začaranog zmaja koji je postao zaštitnikom grada. Razgled gradskog središta pješice u pratnji  mjesnog vodiča: Gradska tvrđava - Mustafa Paša džamija - Crkva sv. Spasa djelomično građena pod zemljom - stara gradska tržnica - stara turska kupelj Daut Paša Amam koja je danas muzej - bista Majke Tereze na mjestu na kojem je rođena koja je otkrivena povodom stote obljetnice njena rođenja -  saborni hram i kameni most iz 6.st. Nastavak puta do Ohridskog jezera Smještaj u hotel u  Ohridu. Slobodno vrijeme za šetnju i osobne programe. Noćenje.

3. dan OHRID 
Doručak. Razgled grada Ohrida u pratnji mjesnog vodiča. Ohrid je smješten na istoimenom jezeru, kojeg mnogi nazivaju i draguljem Makedonije zbog prekrasnih prirodnih ljepota s obzirom da se smjestio na vapnenačkoj hridi visokoj 792 m. Ohrid je danas najpoznatiji turistički centar Makedonije. Razgled grada: trobrodna bazilika sv. Sofije iz 11.st. - crkva sv. Klimenta i Pantelejmona - Samuilova tvrđava s koje se pruža prekrasan panoramski pogled na sam grad i jezero - antički amfiteatar - crkva sv. Ivana - Ali Pašina džamija. Slobodno vrijeme  za ručak, kupovinu suvenira ( poznati nakit od ohridskih bisera) i osobne programe. Navečer moguć odlazak na fakultativnu makedonsku večeru  s folklornim programom u tradicinalni restoran u Ohridu (prijava prilikom rezervacije, doplata na licu mjesta). Noćenje.

4. dan OHRID I IZLET SV.NAUM
Doručak. Fakultativni cjelodnevni izlet uz pratnju mjesnog vodiča. Posjet Uvali kostiju, rekonstruranom naselju sojenica i muzeju na otvorenom gdje je vidljiv način života prvih stanovnika ovog područja iz 1200 g.pr.n.e. Nastavak izleta do sv.Nauma i posjet manastirskoj  crkvi iz 9. stoljeća s prekrasnim freskama. Crkva je na slikovitom položaju na visokoj stijeni iznad jezera. Ručak u restoranu u sv. Naumu. Vožnja brodom izvorima Crnog Drima koji tvore malo jezero s dva otoka. Povratak u Ohrid. (prijava za izlet prilikom rezervacije putovanja, doplata na licu mjesta). Noćenje.

5. dan OHRID - BEOGRAD  
Doručak. Odlazak iz hotela na Ohridu. Vožnja kroz Makedoniju i Srbiju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Beograd. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan BEOGRAD – ZAGREB
Doručak. Razgled Beograda autobusom i pješice u pratnji gradskog vodiča: Knez Mihajlova ulica - Trg Republike - Narodno Kazalište - crkva Sv. Save - Trg Slavija - Parlament - Gradska Vijećnica - Terazije - Kalemegdan. Kraće slobodno vrijeme u gradskom središtu. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115