Rezervacija

ISLAND I FARSKI OTOCI

CIJENA: 10690.00 Kuna
ISLAND I FARSKI OTOCI


DATUM POLASKA: Četvrtak, 08 Listopad 2020

08.10.-19.10.2020.

autobusom i brodom - 12 dana

Uključen polupansion na brodu i svi izleti! Potrebna rana prijava!

PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

1. dan ZAGREB - REGENSBURG - WÜRZBURG
Odlazak autobusa s Autobusnog kolodvora u Zagrebu, turistički peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Posjet Regensburgu, jednom od najljepših srednjevjekovnih gradova Njemačke. Prekrasna povijesna gradska jezgra obiluje starim tornjevima i palačama. Razgled grada započinje šetnjom preko Starog mosta i rijeka Dunav i Regen. Šetnja povijesnom jezgrom: Golijatova kuća - Gradska vijećnica - katedrala svetog Petra - Rimski toranj - Stara Kapela, bogato ukrašena crkva u rokoko stilu sa pozlaćenim ukrasima -  crkva Münster - uske srednjovjekovne uličice - najstariji restoran s kobasicama u Njemačkoj - stara rimska vrata Porta Pretoria. Nastavak puta i smještaj u hotel u okolici Würzburga. Noćenje.

2. dan WÜRZBURG - FLENSBURG - HOTEL
Doručak. Vožnju nastavljamo prema sjeveru uz kraća zaustavljanja putem. Put nas vodi prema Hannoveru i Hamburgu uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Posjetiti ćemo stari kapetanski grad Flensburg koji se nalazi u dugačkom fjordu Baltičkog mora. Šetnja ugodnom pješačkom zonom i povijesnom jezgrom do crkve sv. Marije i uz tipičnu arhitekturu starih kapetanskih kuća. Smještaj u hotel u blizini dansko - njemačke granice. Noćenje.

3. dan HOTEL - HIRTSHALS – BROD
Doručak. Nastavak puta dalje prema danskom poluotoku Jyllandu. Vožnja zelenom unutrašnjošću poluotoka uz pitome danske krajolike uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u luku Hirtshals na sjeveru poluotoka Jyllanda. Ukrcaj na brod MS Nörröna prijevoznika Smyrill Line (jedini brod koji cijelu godinu plovi sjevernim Atlantikom!) i smještaj u kabine. Naš se autobus ukrcava na brod i izlazi na kopno na Farskim otocima i na Islandu za izlete! Odlazak broda u poslijepodnevnim satima. Info sastanak na brodu u vezi svih informacija o plovidbi i programu putovanja uz piće dobrodošlice. Plovidba uz korištenje brodskih sadržaja: restorani, barovi, glazba, kino... Večera na brodu. Noćenje u kabinama na brodu.

4. dan BROD PLOVIDBA SJEVERNIM ATLANTIKOM
Doručak na brodu. Opustite se uz sadržaje koje nudi brod, uživajte u pogledu na Atlantski ocean, koristite brodske wellness ponude i zaplešite navečer uz glazbu u brodskom salonu! Prikazivanje filma na brodu o Farskim otocima. Ruta plovidbe vodi nas uz krajnji sjeverni dio Shetlandskih otoka. Pratitelj putovanja biti će na raspolaganju na recepciji broda u određeno vrijeme za sva Vaša pitanja. Večera na brodu. Noćenje u kabinama na brodu.

5. dan IZLET  TURA  FARSKI OTOCI
Doručak na brodu. Dolazak u jutarnjim satima u luku Thorshavn na Farskim otocima (Färöer). Arhipelag od 18 otoka pripada Danskoj, nalaze se na sjevernom Atlantiku i bogati su zelenim pašnjacima s puno ovaca, zanimljivim bazaltnim stijenama i slikovitim ribarskim naseljima. Brod pristaje na otoku Streymoy gdje možemo vidjeti primjere drvenih crkvi i tradicionalne arhitekture 19. stoljeća. Poludnevni izlet autobusom (izlet uključen u cijenu) približiti će Vam divlju ljepotu Farskih otoka izvan glavnog grada Thorshavna: duboke fjordove, ribarske luke, usamljene kamene crkve, nastambe ptica sjevernih otoka na stijenama, svjetionike i bezbrojne zelene pašnjake. Posjet povijesnom mjestu Kirjubour s najstarijom srednjevjekovnom crkvom i ostacima katedrale sv. Magnusa. Vožnja uz obalu otoka Streymoy i prijelaz mostom preko tjesnaca Sundini na otok Eysturoy. Vožnja panoramskom rutom do slikovitog ribarskog mjesta Gjogv s pogledom na otvoreni Atlantik i tradicionalnom arhitekturom. Povratak na brod. U poslijepodnevnim satima brod kreće prema Islandu. Prikazivanje filma o Islandu uz kavu i islandski kolač. Večera na brodu. Noćenje u kabinama na brodu.

6. dan ISLAND IZLET SNAGA LEDENJAKA, MJESEČEVI PEJZAŽI I METEORITSKI KRATERI
Doručak na brodu. Dolazak broda na Island u luku Seydisfjördaur, najvažniju luku istočne obale Islanda i nekad središtu trgovine haringama. Iskrcaj s broda i cjelodnevni  izlet  (uključen u cijenu) uz najveće prirodne ljepote istočne obale. Ovim dijelom otoka dominira poznati vulkan Vatnajokull. Krajolici impresivne prirode, ledenjaci, neki od najvećih i najbogatijih vodopada Europe i divlje rijeke dominiraju ovim dijelom Islanda. Provesti ćemo planinskim prijevojima uz pogled koji zaustavlja dah i  vidjeti utjecaj lave na formiranje krajolika. 11% površine Islanda čine ledenjaci. Island je velik poput Engleske i nalazi se na geografskoj razmeđi Europe i Amerike. Neke od najljepših vikinških saga i legendi nastale su upravo na Islandu.  Moguć posjet Detifossu, prvom vodopadu Europe po količini vode. Vodopad je visok 45 metara, širok gotovo stotinu metara, a stvorila ga je rijeka koja izvire iz ledenjaka. Na ovom ćete izletu upoznati divlju snagu prirode Islanda! Povratak na brod uz zaustavljanje na najljepšim panoramskim točkama uključujući vruće izvore i zanimljive geološke formacije. Večera na brodu.  Noćenje u kabinama na brodu.

7. dan ISLAND IZLET ISTOČNI FJORDOVI, ISLANDSKA ŠUMA I JEZERO LAGARFLJOT
Doručak na brodu. Iskrcaj s broda i cjelodnevni izlet  prema istočnim fjordovima (uključen u cijenu). Neobični oblici stijena i planina govore o povijesti naše planete Zemlje. Island je otok bogat gejzirima, izvorima vruće vode koji se koriste za grijanje kuća, kao i aktivnim vulkanima. Slikovita mala mjesta istočnih fjordova sa šarenim drvenim kućama govore o pobjedi čovjeka nad silama prirode. Ribarstvo i prerada ribe bila su glavna zanimanja stoljećima na ovom dijelu otoka. Zaustavljanje na najljepšim panoramskim točkama istočnih fjordova. Vožnje uz jezero Lagarfljot uz čije se obale nalazi jedina šuma na Islandu. Slobodno vrijeme u gradiću Egilsstadir gdje ćete imati prilike opskrbiti se islandskim suvenirima, kupiti njihove čokolade, pivo i druge proizvode. Povratak u luku Seydisfjördur i ukrcaj na brod. Odlazak broda s Islanda u večernjim satima.  Večera na brodu. Noćenje u kabinama na brodu.

8. dan FARSKI OTOCI IZLET GLAVNI GRAD THORSHAVN
Doručak na brodu. Dolazak broda u Thorshavn na Farskim otocima u ranim poslijepodnevnim satima. Iskrcaj s broda i razgled glavnog grada Farskih otoka (izlet uključen u cijenu). Thorshavn ima pravi mornarski ugođaj, razgled stare gradske jezgre: utvrda Skansin - stara glavna ulica Gongin - trgovačka četvrt Tinganes - lučka crkva - gradska vijećnica. Slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za kupovinu suvenira, šetnju ili posjet muzeju. Povratak na brod. Odlazak broda u večernjim satima. Vikinški punč na palubi broda. Večera na brodu. Noćenje u kabinama na brodu.

9.  dan BROD PLOVIDBA SJEVERNIM ATLANTIKOM
Doručak na brodu. Opuštanje i odmor uz korištenje brodskih sadržaja: restorani, barovi, brodska trgovina s tax-free ponudom, glazba, sauna... Naš je pratitelj na usluzi informativnim satima dežurstva na brodskoj recepciji za sva Vaša pitanja i potrebne informacije. Večera na brodu kao veliki vikinški buffet uz obilje sjevernih specijaliteta i uz poklon-suvenir svakom putniku! Noćenje u kabinama na brodu.

10. dan BROD - HIRTSHALS - AARHUS - LÜBECK
Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u danskoj luci Hirtshals na sjeveru poluotoka Jyllanda u jutarnjim satima. Vožnja pitomim danskim krajolicima preko Aalborga i fjorda do Aarhusa, drugog najvećeg danskog grada i nekad važnog vikinškog naselja. Gradsko središte blizu je luke, razgled grada: Katedrala Domkirke, jedna od najdužih skandinavskih crkvi - latinska četvrt s uskim ulicama i umjetničkim galerijama - gradska vijećnica - vikinški muzej. Nakon slobodnog vremena u slikovitoj pješačkoj zoni nastavljamo putovanje poluotokom Jyllandom do njemačke granice i Schleswig - Holsteina.  Dolazak u Lübeck, grad koji je bio na čelu trgovačke udruge Hanse i obogatio se trgujući sa Skandinavijom. Razgled gradske povijesne jezgre s brojnim kućama podignutim u stilu crvene ciglaste gotike: crkva sv. Marije - Hollstenska vrata, poznata s nekadašnje njemačke novčanice od 50 maraka - kuća obitelji Thomasa Manna poznata po romanu „Buddenbrokovi“ - glavni gradski trg s poznatom gradskom vijećnicom i slavnom kavanom Niederegger - kapetanske kuće. Tipični suvenir Lübecka je nadaleko poznati marcipan. Smještaj u hotel u Lübecku. Noćenje.

11. dan LÜBECK  - DRESDEN
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja kroz područje Brandenburga prema Saskoj. Dolazak u Dresden. Razgled povijesne jezgre Dresdena „Firence na Elbi“, grada neprocjenjive umjetničke baštine iz zlatnog doba vladara Augusta Jakog i njegovih nasljednika: Semper Opera - katolička katedrala - dvorac - Zwinger s Galerijom starih majstora i muzejem porculana - Zid saskih vladara - Protestantska katedrala - Bruhlska terasa. Smještaj u hotel u Dresdenu. Noćenje.

12. dan DRESDEN - PRAG -  ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja prema Češkoj. Kraće zaustavljanje u središtu Praga, šetnja do povijesne jezgre i slobodno vrijeme za kavu, kupovinu suvenira ili posjet češkoj pivnici. Povratak vožnjom kroz Češku i Austriju uz zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115