Rezervacija

SICILIJA - 5 dana

CIJENA: 3890.00 Kuna
SICILIJA - 5 dana


DATUM POLASKA: Srijeda, 30 Prosinac 2020

CATANIA – SIRACUSA - PALERMO – MONREALE- AGRIGENTO -ETNA - TAORMINA

Poseban zrakoplov iz Zagreba

30.12.2020. – 03. 01. 2021.

5 dana / 4 noćenja

PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

Sicilija je najveći otok u Sredozemnom moru i najveća talijanska regija poznata po prekrasnoj zelenoj vegetaciji, slikovitim plažama, gastronomskom umijeću majstora stare sicilijanske kuhinje i iznimno kvalitetnim vinima. Sicilija se ističe po vlastitoj povijesti, kulturi, umjetnosti, arhitekturi, kuhinji i jeziku. Budući da je Sicilija u prošlosti bila grčka kolonija i rimska pokrajina, u gradovima su izgrađeni brojni antički hramovi, amfiteatri, srednjovjekovne katedrale i palače. Sve ljubitelje gastronomije Sicilija će oduševiti bogatom ponudom ribljih specijaliteta i morskih plodova, bogato nadjevenih kolačićima “cassata” i šećernim kolačićima “cannoli”. Dodate li tomu i čašu tradicionalnog desertnog vina Marsala, doživljaj će u cijelosti biti veličanstven.

 

1. dan ZAGREB –CATANIA- SIRACUSA - PALERMO

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb na katu pored kioska Tiska 120 minuta prije polaska. Prijava na direktan let posebnim charter zrakoplovom za Cataniju. Po dolasku u zračnu luku Catania i obavljanja formalnosti u zračnoj luci polazak posebnim autobusom prema Siracusi,

antičkom gradu na istočnoj obali otoka. Po dolasku u Arhimedov grad, posjet arheološkom lokalitetu (ulaznica uz doplatu) u kojem se nalaze ostaci grčke i rimske kulture: grčki teatar, “rajski kamenolom” i rimski amfiteatar. Nastavak razgleda starog grada: znamenita Normanska katedrala, dvorac, gotičke palače Bellomo i Parisio fontana Fonte Aretusa, te antički spomenici Apolonov hram, grčki hram i kazalište, citadela, oltar Hijerona II., rimski amfiteatar i katakombe. Slobodno vrijeme za ručak u opuštenoj atmosferi starog grada. U dogovoreno vrijeme odlazak prema Palermu. Po dolasku smještaj u hotel te nakon kraćeg odmora odlazak s voditeljem putovanja u orijentacijsku šetnju. Doživite noćnu atmosferu grada na prepunim ulicama s kojih se čuje veseli žamor lokalnog stanovništva, isprobajte lokalnu kuhinju i fantastična sicilijanska vina. Povratak u hotel. Noćenje.

 

2. dan PALERMO – MONREALE                                  SRETNA NOVA GODINA!!!

Doručak. Krećemo prema gradiću Monreale, koji se nalazi na padinama brda Monte Caputo iznad plodne doline poznate kao La Conca d'oro (“Zlatna školjka”), značajne po nasadima naranči, maslina i badema, koji se odavde izvoze u velikim količinama. Razgledat ćemo jedinstvenu katedralu Uznesenja Blažene Djevice Marije, jednu od najpoznatijih katedrala na Siciliji. Građevina predstavlja simbiozu romaničkih, arapskih i bizantskih utjecaja, a unutrašnjost crkve ukrašavaju veličanstveni zlatni mozaici. Nakon razgleda grada s lokalnim vodičem povratak prema Palermu, najvećem gradu na Siciliji. U šetnji ulicama grada vidjet ćemo najvažnije znamenitosti: gradsku katedralu, Nova vrata Palermo, samostan i crkvu San Giovanni degli Eremiti, crkvu sv. Katalda, Normansku palaču, trgove Bellini, Pretoria, Canti i Quattro. Slobodno vrijeme za individualne šetnje, razglede, shopping i pripremu za najluđu noć u godini! Mogućnost doplate za NOVOGODIŠNJU VEČERU u jednom od autentičnih restorana ili doček na gradskim trgovima uz fantastičnu atmosferu! Povratak u hotel. Noćenje.

 

3. dan PALERMO – AGRIGENTO ( DOLINA HRAMOVA) - CATANIA

Kasniji doručak i odjava iz hotela. Polazak u pravcu Agrigenta, grada koji se smjestio uz nezaboravnu Dolinu hramova, gdje ćemo posjetiti hram Concordia, Herin hram, te hram Castora i Poluksa čiji su stupovi postali simbolom grada. ( ulaznice uz doplatu). Agrigento su osnovali Grci kao grad Akragos i nekoć je bio sjedište Magna Grecie. Gradsko središte danas obiluje baroknim palačama. Većina hramova u dolini je uništena, od čega su brojni odneseni za druge potrebe no preostali su zaista impozantni te nikoga neće ostaviti ravnodušnim!

Najveći je bio Hram Olimpijskog Zeusa za kojeg se vjeruje se kako je on bio najveći dorski hram ikada izgrađen. Nakon razgleda predlažemo da se počastite fantastičnim sladoledom od riccote. Nastavak putovanja prema Cataniji. Smještaj u hotel te nakon kraće pauze orijentacijska šetnja s voditeljem putovanja. Povratak u hotel. Noćenje.

 

 

4. dan ETNA- TAORMINA

Doručak. Vožnja do Etne, najvišeg europskog vulkana i simbola Sicilije. Dovest ćemo se do nadmorske visine od 1.900 m i pogledati nekoliko manjih vulkanskih kratera. Moguć je odlazak na sam vrh vulkana (2.900 m) žičarom i terencima, te zatim pješice (fakultativno kod minimalno 20 prijavljenih putnika, ukoliko vremenske prilike dozvoljavaju). Nastavljamo prema Taormini, jednom od najpitoresknijih sicilijanskih gradića i arheoloških nalazišta. Osim veličanstvenog pogleda, najpoznatija atrakcija ovog šarmantnog gradića su ostaci grčkog amfiteatara Teatro Greco, drugog po veličini amfiteatra nakon Agrigenta, koji se zbog svoje iznimne očuvanosti često koristi za izvođenje kazališnih predstava i koncerata. Obilazak amfiteatra (ulaznica u grčko-rimski teatar fakultativno), i starogradske jezgre. Slobodno vrijeme za uživanje u jednom od mnogobrojnih kafića i restorana. Povratak u hotel. Noćenje.

 

5. dan CATANIA – OBALA KIKLOPA- ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u razgled znamenitosti Catanije s voditeljem putovanja. Barokno središte Catanije je, zajedno sa sedam drugih baroknih gradova u dolini Val di Noto, upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi kao primjer “vrhunca i završnog procvata baroka u Europi”. Vidjet ćemo staru luku, glavni trg s katedralom sv. Agate zaštitnice grada, rimski amfiteatar, Slonovu fontanu kao simbole Catanije, brojne gradske palače i crkve. Slobodno vrijeme u gradu za osobne programe I šetnju te u nastavku odlazak do čuvene Riviera dei Ciclopi koju karakteriziraju crne stijene vulkanskog porijekla, nazvane prema legendi o kiklopu Polifermu. Živopisne boje i mirisi agruma obogaćuju ukupan dojam. Obići ćemo gradić Acireale te njegove prekrasne barokne crkve i dvorac a usput vidjeti stijene neobična oblika- Faraglioni. Odlazak prema zračnoj luci. Prijava na let. Polazak zrakoplova prema redu letenja u 17:00 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19:00 sati.GL2
GL2
GL2
GL2

  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115