Rezervacija

ADVENT U RIMU

CIJENA: 1390.00 Kuna
ADVENT U RIMU


DATUM POLASKA: Srijeda, 16 Prosinac 2020

5 dana autobusom

16.12.-20.12.2020.


Hotel u centru Rima

PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

1. dan ZAGREB/RIJEKA – RIM

Polazak iz Zagreba s Autobusnog kolodvora u 20:00 sati. Moguć polazak iz Karlovca s benzinske postaje Petrol kod naplatnih kućica u 20:45 sati (okvirno vrijeme, obavezna najava kod rezervacije programa). Polazak u 22:30 sati sa sjevernog odmorišta Vrata Jadrana pored Rijeke. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Italiju.

 

2. dan RIM

Nastavak vožnje kroz Italiju. Dolazak u Rim u jutarnjim satima. Posjet katakombama – starim grobnicama još iz rimskog vremena i sastajalištu prvih kršćana (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Kraće zaustavljanje ispred patrijarhalne Bazilike sv. Pavla izvan zidina. Odlazak u hotel gdje ostavljamo prtljagu (prijava u sobe u pravilu nije moguća prije 15:00 sati). Odlazak javnim prijevozom do čuvenog rimskog Foruma. Na brežuljak Kapitol popet ćemo se poznatim stubištem - Cordonatom za koje je nacrt izradio sam Michelangelo. Ulicom carskih foruma nastavljamo prema Koloseumu - najpoznatijem rimskom simbolu i dalje do Konstantinova slavoluka. U Crkvi sv. Petra u okovima vidjet ćemo Michelangelovog Mojsija, okove kojima je navodno bio okovan sv. Petar te nadgrobnu ploču u obliku medaljona najslavnijeg minijaturista svih vremena, našeg Julija Klovića Croate. Povratak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

 

 

3. dan VATIKAN - RIM

Doručak. Odlazak javnim prijevozom do Španjolskog trga, omiljenog okupljališta mladih. Šetnja prema Fontani di Trevi, jednom od najljepših baroknih rimskih simbola. Ubacit ćemo novčić u Fontanu di Trevi i zaželjeti povratak u Rim. Na Trgu Colonna na kojem se nalazi stup Marka Aurelija ukrašen spiralnim reljefima. Posjetit ćemo Panteon, najbolje očuvanu antičku građevinu i odmoriti se na Trgu Navona na kojoj se nalazi prekrasna Berninijeva barokna fontana Četiri rijeke. Nakon pauze za ručak nastavljamo prema Vatikanu i Trgu sv. Petra gdje ćemo vidjeti Berninijeve kolonade, baziliku sv. Petra, najveći egipatski obelisk u Rimu i 2 fontane. Slobodno vrijeme za osobne programe ,posjet Vatikanskim muzejima, i uživanje u predblagdanskom ozračju Rima. Povratak u hotel. Noćenje.

 

4. dan RIM I IZLET U POMPEJE

Doručak. Moguć fakultativni cjelodnevni izlet u Pompeje (prijava prilikom rezervacije putovanja, doplata na licu mjesta) – razgled starorimskog gradića koji je u ljeto 79.pr.Kr. nestao u erupciji Vezuva. Smješten na obali mora u blizini rijeke Sarno kraj Napulja u talijanskoj pokrajini Kampaniji te na sjecištu putova prema morskoj luci. Podignut je na vulkanskoj stijeni koja se uzdiže 30 metara iznad mora. Kako je potpuno bez izvora vode, život je bio težak, no zbog strateškog položaja koji je omogućavao kontrolu plodne nizine iza grada i morskog zaljeva ispod grada, bio je privlačna lokacija za mnoge narode. Pompeji su bili zatrpani pod slojem pepela 1600 godina prije nego što su slučajno otkriveni. Razgled Pompeja uz pratnju gradskog vodiča. Ovaj će Vam izlet otkriti i dio krajolika i prirodnih ljepota juga Italije. Povratak u Rim u ranim večernjim satima. Povratak u hotel. Noćenje. (Važna napomena: izlet u Pompeje će se realizirati samo ako se za njega prijavi minimalno 25 putnika – prijave kod rezervacije putovanja, doplata na licu mjesta; ukoliko se ne prijavi dovoljan broj putnika, nastavak razgleda grada i slobodno vrijeme za osobne programe, uživanje u blagdanskom ozračju u gradu, posjete nekom od brojnih rimskih muzeja i spomenika ili predbožićni shopping.) Noćenje.

 

 


5. dan RIM – ORVIETO – RIJEKA/ZAGREB

Doručak. Odlazak iz Rima. Posjet Orvietuspecifičnom srednjevjekovnom mjestu na vrhu vulkanske stijene do kojega se dolazi uspinjačom (žičara uz nadoplatu na licu mjesta). U Orvietu se nalazi jedna od najljepših srednjovjekovnih katedrala, posebice se ističe kapela San Brizio ili izvor vode-bunar San Patrizio. Polazak za Hrvatsku uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u kasnim satima.  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115