Rezervacija

SEVILLA

CIJENA: 4790.00 Kuna
SEVILLA


DATUM POLASKA: Srijeda, 08 Travanj 2020

Putovanje posebnim zrakoplovom iz Zagreba

SEVILLA - CORDOBA - RONDA – SETENIL DE LAS BODEGAS – CADIZ

08.04.-12.04.2020.

Garantirani polazak!

PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

1. dan: Zagreb - Sevilla

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u 10:00 sati, kod šaltera informacija. Let posebnim zrakoplovom Croatia Airlines u 12:10 sati, s dolaskom u Sevillu u 15:10 sati. Po slijetanju u Sevillu slijedi transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak javnim prijevozom do stare gradske četvrti Santa Cruz, prepune Tapas barova, trgovina i taverni. Šetnja vijugavim uličicama i slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

 

2. dan: Sevilla – Real Alcazar

Doručak. Odlazak na razgled kraljevske palače Real Alcazar - nekadašnje palača maurskih vladara, koja se nalazi na UNESCO-voj listi zaštićene kulturne baštine, često opisivana kao „raj na zemlji“. Razgled bogato ukrašene palače Pedra Okrutnog s vrtovima naranči i mnogobrojnim dvoranama optočenim keramikom i pozlatom (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Slijedi razgled grada pješice: Sveučilište, park Marie Luise, Plaza de Espana, Plaza San Francisco, Gradska vijećnica, katedrala Santa Maria de la Sede u kojoj se nalazi najveći oltar na svijetu, načinjen od dvije tone zlata, te grob Kristofora Kolumba. Katedralu krase slike velikih španjolskih majstora Zurbarana i Goye, te toranj Giralda, simbol grada. U večernjim satima slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada. Noćenje.

 

3. dan: Sevilla – fakultativni izlet Cordoba

Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet autobusom do Cordobe, prijestolnice maurskog kalifata El Andalus. Po dolasku šetnja slikovitom židovskom četvrti Judeira i razgled simbola grada i čuda islamske arhitekture - čuvene Mezquite, katedrale koja je nekoć bila najveća džamija na svijetu. Nakon razgleda katedrale šetnja živopisnim trgovima i cvijećem ukrašenim dvorištima (Patio de las Flores). Slobodno vrijeme za ručak u nekoj od tipičnih taverni. Povratak u Sevillu u popodnevnim satima. Putnicima koji ostaju u Sevilli predlažemo posjet Muzeju lijepih umjetnosti u kojem su izložena mnoga djela poznatih seviljanskih slikara (Esteban Murillo, Juan de Vales Leal i Francisco de Zurbaran). Noćenje.

 

4. dan: Sevilla – fakultativni izlet Ronda i Setenil de las Bodegas (Bijela sela Andaluzije)

Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet autobusom do čuvenih Bijelih sela Andaluzije (Pueblos Blancos). Posjet egzotičnom brdskom mjestu Ronda, u kojemu je smještena najstarija arena za borbu s bikovima u Španjolskoj i impresivni kameni most Puente Nuevo. Brojni umjetnici pronalazili su inspiraciju u ovom čudesnom mjestu: Oscar Wild, Ernest Hemingway, Rainer Marie Rilke i drugi. Slijedi odlazak do mjesta Setenil de las Bodegas, smještenog ispod stijena, čije su kuće doslovno utkane u stijene. Povratak u Sevillu u kasnim popodnevnim satima. Putnicima koji ostaju u Sevilli predlažemo šetnju obalom rijeke Guadalquivir i raskošnim parkom Marije Luise sa slikovitim palačama i paviljonima. Noćenje.

 

5. dan: Sevilla – fakultativni izlet Cadiz

Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet autobusom do Cadiza, jednog od najstarijih gradova u jugozapadnoj Europi, smještenog na obali Atlantskog oceana. Po dolasku šetnja uskim uličicama grada do trga San Antonio, čije palače s izbočenim željeznim ogradama na balkonima podsjećaju na Havanu, katedrale i najznačajnijeg spomenika grada Torre Tavira, s čijeg se vrha pruža pogled na cijeli grad i jednu od najpoznatijih španjolskih obala Coste de la Luz. Slobodno vrijeme za ručak i šetnju plažom La Caleta. Povratak u Sevillu i transfer autobusom do zračne luke. Putnicima koji ostaju u Sevilli predlažemo panoramsko krstarenje rijekom Guadalquivir uz mnoge znamenitosti smještene uz obalu rijeke. Transfer od hotela do zračne luke u 20:00 sati. Let posebnog zrakoplova na direktnoj liniji za Zagreb u 23:10 sati. Dolazak u Zagreb u 02:10 sati.  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115