Rezervacija

LONDON I ČAROBNI JUG ENGLESKE

CIJENA: 4390.00 Kuna
LONDON I ČAROBNI JUG ENGLESKE


DATUM POLASKA: Nedjelja, 14 Lipanj 2020

ZRAKOPLOVOM IZ ZAGREBA

GRUPNI POLASCI:

14.06. – 18.06.2020.

5 dana/4 noćenja

PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

1. dan: ZAGREB – LONDON

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan let za London u 14.25 sati na liniji BA849 (British Airways). Po dolasku u London u 16.00 sati po lokalnom vremenu slijedi organizirani prijevoz do hotela, po dolasku smještaj u hotel u širem središtu Londona. Nakon kraćeg predaha, odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom na Picadilly Circus te slobodan ostatak večeri u Sohou, Covent Gardenu ili na Leicester Squareu, središtu noćnog života Londona. Povratak u hotel prema želji. Noćenje.

 

2. dan: LONDON

Doručak. Odlazak s voditeljem putovanja u razgled Londona; katedrala St. Paul´s i Tower of London - najstarije kraljevske rezidencije u kojoj se čuvaju kraljevski dragulji. Kad s Tower Bridgea pogledate na desnu obalu rijeke, primijetit ćete velik broj suvremenih nebodera, od kojih su neki već postali prepoznatljivi na gradskim razglednicama. To je londonski City, sjedište burze i nekih od najvećih svjetskih kompanija. Pogled na City još je impresivniji s kupole obližnje katedrale St. Paul's, druge po veličini crkve na svijetu, nakon bazilike sv. Petra u Vatikanu. Preko Tower bridgea prijeći ćemo na južnu obalu Temze i nastaviti do katedrale Southwark, Tate Modern i Shakespearovog kazališta Globe i London Eye. Prelaskom preko mosta Westimnster vidjet ćemo Parlament i čuveni Big Ben, Downing street gdje se nalazi službena rezidencija britanskog premijera. Prošetat ćemo po Whitehallu, gdje su smještena Vladina ministarstva, posjetit ćemo najveći londonski trg Trafalgar Square na kojem se nalazi Nacionalna galerija sa svjetski poznatim majstorima likovne umjetnosti te otići do kraljevske palače – Buckingham Palace, kraljevski park. St. James. Slobodno poslijepodne i večer. Predlažemo odlazak u čuveni muzej voštanih figura Madame Tussauds, najstariji muzej voštanih figura na svijetu. Za poslijepodnevne sate predlažemo šetnju poznatom trgovačkom ulicom Oxford Street, posjet robnoj kući Selfridges, robnom carstvu Harrod’s u Knightsbridgeu. Povratak u hotel prema želji. Noćenje.

 

3. dan: LONDON – (fakultativni izlet OXFORD - COTSWOLDS - BOURTON ON THE WATER - STRATFORD UPON AVON)

Doručak. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje Londona ili predlažemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u grofovije južne Engleske odnosno kroz pitoreskni engleski „countryside“. Smješten na jugoistoku Engleske, na obalama rijeka Cherwell i Temze, Oxford je dom najstarijeg sveučilišta na engleskom govornom području, a poznat je i kao 'city of dreaming spires' ili grad sanjivih tornjeva, što najbolje opisuje harmoniju arhitekture i tornjeva oxfordskih škola. Naime, dok se šećete gradskim ulicama i gledate sve te crkve, škole, zidine i kule imate dojam kao da ste u nekom filmu o vilenjacima i čarobnjacima. Posjetit ćemo jedan od koledža najstarijeg engleskog sveučilišta, Christ Church (koji je ujedno bio i poprište mnogih filmova, uključujući Harryja Pottera). Koledž je poznat po impresivnoj srednjovjekovnoj blagovaonici i najmanjoj gotičkoj katedrali u sklopu Sveučilišta Oxford. Prošetat ćemo i kroz uvijek živahnu i živopisnu viktorijansku tržnicu u gradu, a potom nastaviti vožnju prema Cotswoldsu, regiji koja se u Engleskoj izdvaja kao izvanredno slikovita i šarmantna, prekrasne prirode s dubokim šumovitim dolinama, blagim brežuljcima i romantičnim selima. Zaustavit ćemo se u jednom od najljepših engleskih sela, Bourton-on-the-Water. Prošetat ćemo uz predivne, zlatno obojane kamene kuće, poredane uzduž rječice Windrush koju premošćuju niski, elegantni mostići zbog čega mjestašce nazivaju „Malom Venecijom“. U nastavku dana odlazimo prema Stratfordu na rijeci Avon, jednom od najposjećenijih engleskih gradova – a koji je rodno mjesto Williama Shakespearea. S nešto više od 20.000 stanovnika Stratford bilježi više od 3 milijuna posjetitelja godišnje. Lijep i šarmantan gradić, Stratford je brižno uređen, prepun višestoljetnih građevina iz Shakespeareova doba. Ukoliko vrijeme dopusti, imat ćete priliku posjetiti i Shakespeareovu rodnu kuću u samom središtu Stratforda. Povratak u London. Noćenje.

4. dan: LONDON – (fakultativni izlet BATH i SOMERSET)

Nakon doručka slobodan dan u Londonu ili predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet u Bath, grad u grofoviji Somerset na jugozapadu Engleske. Nalazi se 156 km zapadno od Londona i 21 km jugoistočno od Bristola u dolini rijeke Avon. Grad se razvio oko jedinog prirodnog izvora termalne mineralne vode u Engleskoj, a zahvaljujući tome, još u vremenu rimske vlasti dobio je status poznatog lječilišta, Aquae Sulis. Nekoć omiljeno, elitno odredište bogate engleske aristokracije, Bath je danas jedan od najomiljenijih, najljepših i najuščuvanijih engleskih gradova. Danas se Bath nalazi na UNESCO-voj listi svjetske spomeničke baštine na koju je uvršten 1987.g. zbog svojeg jedinstvenog urbanizma i ljepote klasicističkih građevina, koje su iznimno skladno uklopljene među ostatke rimskog kupališta. Po dolasku posjetit ćemo glasovite Rimske terme (ulaznica uključena). Šetajući središtem grada, obilježenim veličanstvenim pročeljima aristokratskih kuća viktorijanske Engleske, zaustavit ćemo se u kući u kojoj je nekoliko godina živjela spisateljica Jane Austen. Slobodno vrijeme za ručak ili engleski popodnevni čaj u jednom od brojnih restorana uz rijeku Avon. Povratak u London u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

 

5. dan: LONDON – ZAGREB

Doručak. Poslije doručka odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i zadnje obilaske ili kupovinu. U poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke London Heathrow te prijava na izravan let za Zagreb u 16.05 sati na liniji BA840 (British Airways). Dolazak u Zagreb predviđen je u 19.30 sati po hrvatskom vremenu.GL2
GL2
GL2
GL2

  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115