Print this page
Rezervacija

MILANO , JEZERO MAGGIORE I BERGAMO

CIJENA: 890.00 Kuna
MILANO , JEZERO MAGGIORE I BERGAMO


DATUM POLASKA: Petak, 09 Listopad 2020

3 dana autobusom iz Zagreba i Rijeke

uz obilazak Boromejskih otoka

09.10.-11.10.2020.

PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

1. dan                    Zagreb – MILANO

Polazak iz Zagreba u 5:00 sati. Ugodna vožnja prema Milanu uz povremene odmore tijekom puta. Po dolasku smještaj u hotel i odmor. Odlazak u obilazak najvećih gradskih znamenitosti javnim gradskim prijevozom i pješice: prva znamenitost je Milanska katedrala (Duomo, jedne od najljepših gotičkih katedrala na svijetu) – zatim hodajući kroz Galeriju Vittorio Emanuele II (jednom od najstarijih trgovačkih centara na svijetu, koji je ime dobio po prvom talijanskom kralju) dolazimo do La Scale, najuglednije operne kuće u svijetu – čuvena četvrt Brera u samom srcu grada u kojoj se nalazi pregršt odličnih restorana, antiknih i ‘art shop-ova’ – palača Castello Sforzesco, dom mnogim muzejima... S krova milanske katedrale i tornja Torre Branca u Parku Sempione, koji su otvoreni za javnost, možete uživati u veličanstvenom pogledu koji se pruža na cijeli grad i Alpe koje se nalaze ispred vas. Slobodno vrijeme za odmor uz pravu talijansku kavu i večeru u nekoj od tipičnih milanskih trattorija. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan                    MILANO – JEZERO MAGGIORE i BOROMEJSKI OTOCI – MILANO

Doručak. Predlažemo izlet autobusom na jedno od najljepših jezera talijanskog sjevera, Lago Maggiore, gdje se nalaze raskošne vile milanskih bogataša (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta). Posjet pitoresknom gradiću Stresa na samoj obali, omiljenom ljetovalištu aristokracije još od početka 20.stoljeća i polazne točke za posjet otocima. Kraća šetnja mjestom i ukrcavamo se na brodić kojim krećemo u obilazak Boromejskih otoka, biserima prirodne ljepote nazvanih po milanskoj obitelji Borromeo u čijem su vlasništvu bili stoljećima (vožnja između otočića traje cca. 15 minuta): Isola Madre, najveći otok s poznatom terasom-promenadom i bujnom vegetacijom, slijedi vožnja do Isola Bella, otoka s prekrasnim vrtovima oblikovanih terasa, fontana, paunova, kipova ... i na kraju Isola dei Pescatori na kojem se nalazi pitoreskno ribarsko selo, gdje ćemo se prošetati i imati slobodnog vremena za uživanje u kavi ili ručku u nekom od mnogobrojnih restorana. Povratak brodićem na obalu Strese i nastavak vožnje do Milana. Noćenje.

3. dan                    MILANO – BEGRAMO – Zagreb

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja do Bergama, jednog od najljepših gradića Lombardije koji će vas svojim uskim uličicama, malim trgovinama, kafićima, restoranima te srednjovjekovnom i renesansnom arhitekturom ostaviti bez daha. Grad je podijeljen u dva dijela: Bergamo Alto (gornjeg grada) na vrhu brežuljka, koji ljubomorno čuva prošlost među svojim zidinama i Bergamo Bassa (donjeg grada), koji je odavno poprimio obrise suvremene Italije i modernog doba. Po dolasku, odlazak uspinjačom (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta) do gornjeg grada u zajedničku šetnju. Dragulj gornjeg grada je trg Piazza Vecchia kojim dominira Pallazo Della Ragione, nekadašnje sjedište gradske uprave u kojoj se danas nalazi galerija slika. Tik uz nju, dominantno stoji zvonik Il Campanone, na čiji se vrh možete popeti za samo 30 sekundi, koliko traje vožnja staklenim liftom unutar zvonika, a sa čijeg se vrha pruža nezaboravan pogled na grad. Daljnja će nas šetnja odvesti do manjeg trga Piazze Del Duomo, duhovnog centra Bergama, kojeg okružuju katedrala, bazilike Santa María Maggiore, krstionica i crkve Colleoni Nakon slobodnog vremena za kavu ili ručak, povratak uspinjačom do autobusa i nastavak putovanja prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.GL2
GL2
GL2
GL2