Rezervacija

LIVERPOOL I MANCHESTER ENGLESKA TURA

CIJENA: 6790.00 Kuna
LIVERPOOL I MANCHESTER ENGLESKA TURA


DATUM POLASKA: Srijeda, 14 Kolovoz 2019

8 dana autobusom i brodom

14.08.-21.08.2019.

PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

POSEBNA NOVA TURA: uključene ulaznice za slavne stadione Manchester Uniteda i Liverpoola, ulaznica za muzej Beatles Story i Pomorski muzej, večera u pubu, plovidba rijekom Mersey i drugi atraktivni sadržaji!

1. dan  ZAGREB - FRANKFURT

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Austriju i Njemačku preko Regensburga i Nürnberga prema Frankfurtu. Razgled središta Frankfurta na Majni, poslovnog i bankarskog središta Njemačke: trg Römer s povijesnim zgradama – Gradska vijećnica - crkva sv.Pavla, mjesto prvog pokušaja ujedinjenja Njemačke - obala Majne - katedrala. SSmještaj u hotel u široj okolici Frankfurta. Noćenje.

 

2. dan  FRANKFURT – DELFT - ROTTERDAM - BROD

Doručak. Vožnja prema Nizozemskoj uz kraća zaustavljanja putem. Posjet Delftu, najljepšem povijesnom gradu i prvoj prijestolnici Nizozemske. Prošetati ćemo do glavnoga trga s Gradskom vijećnicom i Novom crkvom s grobnicama nizozemskih vladara. Razgled grada nastavlja se šetnjom uz romantične kanale, riblju tržnicu, Staru crkvu i Prinsenhof, dvor Vilima Oranskog. Delft je rodni grad velikog slikara Vermeera, autora „Djevojke s bisernom naušnicom“, a brojni su gradski motivi Delfta na njegovim slikama. Vožnja prema luci Rotterdama. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Ugodna i ležerna plovidba prema Engleskoj uz korištenje brodskih sadržaja. Na brodu su restorani, barovi, brodske trgovine, glazba.. Noćenje u kabinama na brodu.

 

3. dan  BROD – HULL – MANCHESTER I STADION OLD TRAFFORD -LIVERPOOL

Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u sjevernoj engleskoj luci Hull. Vožnja do Manchestera, najvećeg grada sjevera Engleske. Tu je bio centar čuvene engleske proizvodnje tkanina i bogatstvo grada dovelo je do razvoja industrije, izgradnje kanala i željeznice. Danas je Manchester dinamičan grad s atraktivnim galerijama i muzejima, centar novih modnih trendova i mjesto s bogatom ponudom restorana i pubova. Razgled grada u pratnji gradskog vodiča: gradska vijećnica - Deansgate - St. Anns Square - Royal Exchange - katedrala - Millenium Quarter - nova četvrt uz luku sa zanimljivim primjerima suvremene arhitekture. Slobodno vrijeme u gradskom središtu. Poslijepodnevni posjet jednom od najslavnijih nogometnih stadiona na svijetu: stadion Old Trafford nogometnog kluba Manchester United (uključena ulaznica i audio vodič): osjetite magiju i energiju slavnog nogometnog kluba i stadiona nazvanog „Theatre of Dreams“ (kazalište snova). U velikoj klupskoj trgovini Megastore moći ćete kupiti suvenire vezane za slavni nogometni klub. Nastavak puta vožnjom do Liverpoola. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

4. dan  LIVERPOOL, BEATLES STORY I POMORSKI MUZEJ

Doručak. Liverpool je grad čija je luka bila jedno od središta velikih brodarskih kompanija za promet s Amerikom i britanskim kolonijama. Bogatstvo grada ogleda se i u brojnim dokovima uz rijeku Mersey koji su sada preuređeni u vrlo atraktivne pubove i klubove uz bogatu glazbenu scenu. Razgled Liverpoola u pratnji gradskog vodiča: Albert Dock - najveća britanska anglikanska katedrala (uključena ulaznica) - gradska vijećnica - katolička katedrala Krista Kralja - Royal Liver - palača brodarske kompanije Cunard. Poslije pauze za ručak posjet muzeju Beatles Story (uključena ulaznica). Slavni band počeo je svirati u Liverpoolu, a imena nekih od njihov poznatih pjesama vezana su za ulice Liverpoola kao što su Strawberry Fields i Penny Lane. U muzeju koji postoji već 50 godina moći ćete vidjeti priču o legendarnoj grupi, replike kluba Cavern u kojem su Beatlesi prvo nastupali, vidjeti replike Casbaha i ulice Matthew, a tijekom razgleda grada posjetiti ćete i neka druga slavna mjesta vezana uz priču o Beatlesima i fotografirati se ispred njihovog poznatog kipa. Posjet možete završiti pićem u Beatles cafeu ili kupovinom Beatles suvenira. Razgled nastavljamo posjetom Merseyside Maritime museumu ( Pomorski muzej, uključena ulaznica) . Ovdje možete upoznati povijest luke, priču o iseljavanju u Ameriku, pomorskim osvajanjima, trgovini s kolonijama,ali i jako zanimljivu priču o Titanicu koji je pripadao brodskoj kompaniji White Star iz Liverpoola. Zanimljiv dan ćemo završiti večerom u tipičnom pubu ( večera uključena u cijenu) u Liverpoolu. Povratak u hotel. Noćenje.

 

5. dan  LIVERPOOL BRODOM PO RIJECI MERSEY I LIVERPOOL FOOTBALL CLUB MUSEUM

Doručak. Jednosatna plovidba brodom po rijeci Mersey (uključena u cijenu) pružiti će Vam drugu impresiju ovog dinamičnog grada s palačama brodarskih kompanija iz doba starog sjaja luke, pubovima i šetalištem uz rijeku kao zanimljivim primjerima suvremene arhitekture. Razgled nastavljamo posjetom stadionu i slavnom muzeju nogometnog kluba Liverpool - uključena ulaznica i audio vodič, još jednog kultnog mjesta britanskog nogometa. I ovdje ćete moći kupiti suvenire vezane uz slavni klub. Nakon posjeta nogometnom muzeju imati ćete vremena za odličan shopping -posebno je zanimljiv ogroman shopping centar Liverpool One u centru grada, ili dodatne posjete nekima od brojnih muzeja kao što je Walker Art Gallery, Tate Gallery ili gradski muzej. Ili možda je vrijeme za tradicionalni poslijepodnevni engleski čaj s kolačićima i malim sendvičima? Povratak u hotel. Noćenje.

 

6. dan  LIVERPOOL – YORK - HULL - BROD

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja do Yorka. Razgled povijesne jezgre jednog od najljepših gradova sjevera Engleske: katedrala York Minster (izvana) – poznata povijesna ulica Shambles – trgovačke kuće s drvenim gredama - srednjevjekovni tornjevi. Slobodno vrijeme i nastavak vožnje do luke Hull. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Plovidba uz korištenje brodskih sadržaja. Na brodu su restorani, barovi, brodske trgovine, glazba.. Noćenje u kabinama na brodu.

 

7. dan BROD – ROTTERDAM - WIESBADEN - FRANKFURT

Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u luci Rotterdama u jutarnjim satima. Nastavak vožnje prema Njemačkoj uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u dolinu Rajne i do Wiesbadena, glavnog grada savezne države Hessen koji se nalazi na izvorima tople ljekovite vode. Grad je upravo zato bio otmjeno lječilište europske i posebno engleske aristokracije. Razgled gradskog središta koje obiluje parkovima i otmjenim palačama: Kurhaus s Casinom – gradsko kazalište – otmjene vile. Nastavak puta i smještaj u hotel u široj okolici Frankfurta. Noćenje.

 

8. dan FRANKFURT – NÜRNBERG – ZAGREB

Doručak. Nastavak vožnje kroz Njemačku. Dolazak u Nürnberg. Razgled grada: Gradska vijećnica - crkva sv. Seebalda - crkva Frauenkirche i glavni gradski trg poznat po božićnom sajmu – Lorenzkirche - gradske zidine. Slobodno vrijeme za ručak ili šetnju. Nastavak puta prema Austriji uz zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115