Rezervacija

ENGLESKA ROMANTIČNI VRTOVI I DVORCI

CIJENA: 6490.00 Kuna
ENGLESKA ROMANTIČNI VRTOVI I DVORCI


DATUM POLASKA: Srijeda, 22 Kolovoz 2018

8 dana autobusom i brodom

22.08.-29.08.2018.

Vrijednost više: uključene ulaznice i polupansion u Engleskoj !

PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

1. dan  ZAGREB - FRANKFURT

Polazak autobusa iz Zagreba s autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku preko Regensburga i Nürnberga prema Frankfurtu. Razgled središta Frankfurta na Majni, poslovnog i bankarskog središta Njemačke: trg Römer s povijesnim zgradama - gradska vijećnica - crkva sv. Pavla, mjesto prvog pokušaja ujedinjenja Njemačke - obala Majne - katedrala. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za šetnju, večeru ili kupovinu. Smještaj u hotel u okolici Frankfurta. Noćenje.

 

2. dan  FRANKFURT – AACHEN – ANTWERPEN

Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja prema Aachenu. Posjet Aachenu, najzapadnijem njemačkom gradu i središtu Franačke države. Šetnja gradom: aachenska katedrala, prvi njemački spomenik uvršten na UNECO-ovu listu baštine – gradska vijećnica – Elisenbrunnen. Kraće slobodno vrijeme te nastavak putovanja prema Belgiji. Vožnja prema Antwerpenu, najvažnijoj belgijskoj luci i svjetskoj prijestolnici trgovine dijamantima. Dolazak u Antwerpen, drugi najveći grad Belgije na ušću rijeke Schelde. Razgled povijesnog središta: glavni trg – gradska vijećnica – katedrala Naše Gospe, najveća crkva Belgije. Antwerpen je grad velikog slikara Rubensa koji je oslikao brojne crkve i palače. Slobodno vrijeme za čašu dobrog belgijskog piva na glavnom trgu, a možda poželite isprobati poznate belgijske vafle ili specijalitete sa školjkama i plodovima mora. Smještaj u hotel. Noćenje

 

3. dan  ANTWERPEN – BRUGGE – CALAIS – BROD – DOVER - SITTINGBOURNE

Doručak. Put nastavljamo prema Brugesu (Brugge) jednom od najljepših gradova Europe i „tvrđavi srednjeg vijeka“. Razgled grada: glavni trg – trg Burg - kapela sv. Krvi – gradska vijećnica – zatvorena tržnica – palača udruge slobodnih građana - crkva Naše drage Gospe – bolnica sv. Ivana – samostan Begijnhof. Vožnja prema obali Sjevernog mora i Francuskoj. Ukrcaj na brod u francuskoj luci Calais i plovidba kanalom La Manche prema Doveru. Na brodu je restoran, cafe i trgovine. Iskrcaj u engleskoj luci Dover poznatoj po bijelim stijenama i vožnja do Sittingbournea. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

4. dan  IZLET DVORAC LEEDS CASTLE I VRTOVI SISSINGHURST GARDENS

Doručak. Vožnja prema dvorcu Leeds, jednom od najljepših engleskih dvoraca (uključena ulaznica). Dvorac koji ćemo posjetiti sagrađen je kao normanska utvrda u 12. stoljeću te se od tada neprekidno koristi. Dvorac okružen jezerom služio je kao kraljevska rezidencija. Čak 6 kraljica je živjelo u dvorcu i zbog toga je poznat i kao damski dvorac. Henrik VIII je bio osobiti zaljubljenik u ovaj dvorac budući da mu je služio kao utočište prilikom bijega iz Londona zbog epidemije kuge, a dvorac je preuređen iz utvrde u kraljevsku palaču. Vožnja po zelenoj unutrašnjosti kroz tradicionalna sela i pašnjake prema Sissinghurst Gardensu, elegantnom vrtu uz istoimeni ladanjski dvorac iz 1930-ih godina (uključena ulaznica). Posjet vrtu koji su su osmislili i dizajnirali pjesnikinja i kolumnistica Vita Sackwille West i njen suprug. Sackwille West je bila jedna od najbližih prijateljica Virginije Woolf koja je često i sama zalazila u ovaj vrt koji se danas smatra najljepšim vrtom Grofovije Kent. Povratak u hotel u Sittingbourneu. Večera. Noćenje.

 

5. dan  IZLET BRIGHTON I VRTOVI SHEFFIELD PARK GARDEN

Doručak. Odlazak prema Brightonu, najpoznatijem kupališnom odredištu engleske južne obale, tzv. engleske rivijere. Brighton, poznat po svojoj blagoj klimi bio je omiljeno odredište engleskog plemstva u viktorijansko doba čemu svjedoče brojni hoteli, luksuzne palače i kraljevski spomenici. Razgled grada pješice: posjet kraljevskom paviljonu (uključena ulaznica uz audio slušalice) – ratni spomenik – kraljevsko kazalište – kraljevska kupola – Brighton Pier. Slobodno vrijeme za ručak, odlazak u zabavni park na doku ili šetnju plažom. U poslijepodnevnim satima odlazimo prema Sheffield Park Gardenu, prostranom vrtu poznatom po ružičnjacima i cvjetnim tepisima (uključena ulaznica). Vlasnici imanja su iz brojnih sojenica ovog parka uživali u pogledima na pitome livade i jezera, ali su gledali i utakmice kriketa koji se ovdje igra od 1845. godine. Sheffield Park odigrao je i važnu ulogu u Drugom svjetskom ratu jer je služio kao sjedište kanadskih postrojbi i njihova polazišna točka na Dan D i iskrcavanje u Normandiju. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 

6. dan  IZLET VRTOVI GARDEN WISLEY I DVORAC HEVER CASTLE

Doručak. Vožnja kroz unutrašnjost jugoistočne Engleske prema vrtu Wisley, jednom od najposjećenijih i najpopularnijih vrtova u Engleskoj (uključena ulaznica). Vrt u Wisleyu zasigurno je jedan od najljepših primjera vrtne umjetnosti i gradnje, a poznat je i po svojoj kolekciji orhideja, kući alpskog cvijeća i japanske flore. Kraće slobodno vrijeme za kupnju cvjetnih suvenira i pogledima na cvjetna polja. Vožnja prema dvorcu Hever, domu jedne od najpoznatijih engleskih kraljica, Anne Boleyn (uključena ulaznica). Posjetit ćemo dvorac u sklopu kojeg se nalazi i originalna spavaća soba Henrika VIII i Anne Boleyn, saznati nešto o brojnim legendama vezanim uz dvorac te prošetati kroz ružičnjak i labirint. Povratak u hotel. Večera. Noćenje

 

7. dan  SITTINGBOURNE – DOVER – BROD – CALAIS – WIESBADEN - FRANKFURT

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema Doveru gdje se ukrcavamo na brod i napuštamo Otok. S pogledom prema bijelim doverskim klifovima upućujemo se prema francuskoj obali. Na brodu je restoran, cafe i trgovine. Dolazak u francusku luku Calais. Vožnja kroz Francusku i Njemačku prema Wiesbadenu uz usputna zaustavljanja radi odmora. Dolazak u Wiesbaden, glavni grad savezne države Hessen poznatog po izvorima tople ljekovite vode. Grad je upravo zato bio otmjeno lječilište europske aristokracije. Razgled gradskog središte koje obiluje parkovima i otmjenim palačama: Kurhaus s Casinom – gradsko kazalište – otmjene vile. Slobodno vrijeme u ugodnoj pješačkoj gradskoj jezgri. Vožnja prema hotelu u okolici Frankfurta. Noćenje

 

8. dan FRANKFURT – NÜRNBERG - ZAGREB

Doručak. Vožnja kroz Njemačku prema Bavarskoj. Dolazak u Nürnberg. Razgled grada: utvrda Kaiserburg - kuća Albrechta Dürera - Gradska vijećnica - crkva sv. Seebalda - crkva Frauenkirche i glavni gradski trg poznat po božićnom sajmu – Lorenzkirche - gradske zidine. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak putovanja kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115