Rezervacija

ST. PETERBURG , BIJELE NOĆI

CIJENA: 3990.00 Kuna
ST. PETERBURG , BIJELE NOĆI


DATUM POLASKA: Nedjelja, 21 Lipanj 2020

21.6.-25.6.2020. GARANTIRANI POLAZAK
Na direktnom letu Croatia Airlinesa iz Zagreba 

5  dana/4 noćenja   

PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

VRIJEDNOST VIŠE:

  • BORAVAK U TOP TERMINU – PRAZNIK BIJELIH NOĆI
  • ODLIČAN NOVI HOTEL VALO CITY  3* U ST. PETERBURGU
  • SVI RAZGLEDI U PRATNJI LOKO VODIČA NA HRVATSKOM JEZIKU
  • UKLJUČEN IZLET U PUŠKINOVO CARSKO SELO
  • VIŠE OD 2000 ZADOVOLJNIH PUTNIKA U ZADNJIH PAR GODINA ORGANIZACIJE PUTOVANJA U RUSIJU

St. Peterburg je jedan od najljepših gradova na svijetu, drugi po veličini grad u Rusiji odmah nakon Moskve. Ljeto u St.Peterburgu je poznato po svojim Bijelim noćima, kada sunce jednostavno ne zalazi, one počinju sredinom 6 mjeseca i traju do sredine 7 mjeseca. Bijele noći su postale simbol ovog grada.

Program putovanja:

1. dan ZAGREB – ST. PETERBURG

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb u 13:05. Podjela putne dokumentacije te direktan let na Croatia Airlinesu za St. Peterburg u 15:05. Po slijetanju u St.Peterburg u 18:50, nakon obavljanja carinskih formalnosti, transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel. Navečer predlažemo odlazak u orijentacijsku šetnju sa pratiteljem putovanja do glavne ulice Nevsky prospekt koja obiluje mnoštvom restorana i kafića. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan ST. PETERBURG

Nakon doručka odlazak na razgled grada u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku: Petropavlovska utvrda s crkvom Sv.Petra i Pavla u kojoj se nalazi grobnica carske porodice Romanov, Ljetni vrt i ljetna palača, nastavak do katedrale Sv. Izaka, spomenik Petru I Velikom, Plavi most, Mihajlovska, palača Stroganof… Slobodno vrijeme za vlastite programe. Poslijepodne predlažemo posjet Muzeju Faberge u kojem se čuva kolekcija uskršnjih jaja koje je za carsku obitelj Romanov izradio čuveni ruski zlatar Petar Karl Faberge. Također predlažemo odlazak u poznati muzej vodke gdje ćete se imati prilike upoznati sa načinom proizvodnje čuvene ruske vodke te istu kušati. Navečer predlažemo odlazak na noćni razgled St. Petersburga uz najljepše zgrade uz rijeku te doživljaj ranojutarnjeg dizanja mostova što je poseban doživljaj uz festival „bijelih noći„ te privlači brojne turiste iz cijelog svijeta.  Povratak u hotel u kasnim noćnim satima. Noćenje.

3. dan ST. PETERBURG – ERMITAŽ– ST. PETERBURG

Doručak. Predlažemo poludnevni izlet autobusom u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku do Ermitaža, jednog od najvećih muzeja na svijetu, kojeg godišnje posjeti preko 4 milijuna posjetitelja. Ermitaž predstavlja jedan od najvećih, najljepših i najstarijih kulturno-povijesnih muzeja. Njegova ogromna zbirka izložena je u 6 zgrada na obali rijeke Neve, s tim što je glavna zgrada, Zimski dvorac nekada bio službena rezidencija ruskih careva. U više od 350 sala izloženo je 60.000 eksponata među kojima su umjetnička djela velikih svjetskih autora poput Rembrandta, Rubensa, Moneta, Raffaela i drugih. Slobodno poslijepodne.  Navečer predlažemo odlazak na čuvenu baletnu predstavu, jedan od najvećih klasika ruskog baleta „Labuđe jezero„  ili nešto slično. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: ST. PETERBURG – PETERHOF – ST.PETERSBURG

Doručak.  Predlažemo izlet do obale Finskog zaljeva, do cca 20 ak killometara udaljenog čuvenog Peterhofa, grada parkova, dvoraca i fontana sa jednom od najpoznatijih svjetskih rezidencija ruskih careva, koji su na listi UNESCO svjetske baštine. Zbog brojnih fontana ovaj muzej je dobio ime "ruski Versailles“. Ljepotu Peterhofa čini sva ljepota barokne arhitekture dvorca,  prekrasan park, i više od stotinu fontana te prekrasan pogled na Finski zaljev. Povratak u St. Peterburg. Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo odlazak na nezaboravan doživljaj u prekrasnu rusku Nikolaevsky palaču, remek djelo ruske arhitekture s kraja 19. stoljeća na tradicionalni ruski folklor, plesove uz najljepša ruska glazbena djela, ples uz odsjaj svijeća, a u pauzi se osvježite šampanjcem, votkom, vinom, izborom najboljih kanapea s crvenim kavijarom, tradicionalnim ruskim sirevima, voćem. Povratak hotel. Noćenje.

5.dan: ST. PETERBURG - PUŠKINOVO CARSKO SELO – ZAGREB

Doručak. Slobodno prijepodne u St. Peterburgu. Odjava iz hotela te odlazak autobusom i u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku do mjesta Puškin koji je udaljeno oko pola sata vožnje. Carsko selo je poklon cara Petra I svojoj supruzi u čast rođenja kćerke, buduće carice Elizabete Petrovne. Predlažemo posjet Palači Ekatarine Velike koja je jedno vrijeme bila carska rezidencija, zajedno s palačom Aleksandra I. Veliki park pun je paviljona, mostova, fontana, kanala i jezera… Nastavak vožnje do zračne luke te prijava za let za Zagreb u 19:40. Dolazak u Zagreb u 21:30. Kraj programa.

Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja.  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115