Rezervacija

DANSKA , NORVEŠKA I SKANDINAVSKI FJORDOVI

CIJENA: 6990.00 Kuna
DANSKA , NORVEŠKA I SKANDINAVSKI FJORDOVI


DATUM POLASKA: Utorak, 25 Lipanj 2019

6 dana zrakoplovom i brodom

25.6.-30.6.2019.  GARANTIRANI POLAZAK

VRIJEDNOST VIŠE: Upoznavanje ljepota Danske i Norveške

PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

1.DAN /  ZAGREB – KOPENHAGEN

Sastanak putnika u zračnoj luci Franje Tuđmana u Zagrebu, te direktan let za Kopenhagen u 08.05 Po slijetanju, transfer autobusom do grada. Panoramski razgled znamenitosti predočit će nam ljepotu Palače Christiansborg iz 18 st., današnjeg danskog parlamenta, gradske vjećnice, nove Carlsbergerove gliptoteke, nacionalnog muzeja, stare burze, danskog kraljevskog kazališta, zimske rezidencije kraljevske obitelji - palače Amelienborg, lučke četvrti. Smještaj u hotel i kratki odmor. Kopenhagen, star preko 850 godina jedan je od najužurbanijih gradova Skandinavije. Grad je prepun crkvama, muzejima, kulturnim spomenicima, ali i kafićima i restoranima. Na ulicama nad autima prevladavaju pješaci i biciklisti.  Krećemo u šetnju prema gradskoj jezgri. Ubrzo ćete vidjeti kako je lako zavoljeti ovaj grad i njegove opuštene stanovnike. Šetnju ćemo završiti u Nyhavn-u najpitoresknijoj danskoj luci prepoznatljivoj na svim razglednicama grada, uvijek punoj ljudi, kafića, restorana. Slijedi plovidba zavojitim kanalima prema poznatom simbolu Kopenhagena - Morskoj sireni iz bajke danca Hansa K. Andersena,  te dvorcu Amalienborg, gdje živi i popularni  kraljevski par. Nemojte propustiti ni čuvenu tvornicu Carlsberg gdje možete probati više vrsta piva (otvorena do 17 h). Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.  

2. DAN / KOPENHAGEN – DVORAC FREDERIKSBORG – AARHUS - HIRTSHALS – BROD prema BERGENU

Doručak. Odjava iz hotela. Krećemo u razgled sjevere strane Sjaellanda, najvećeg danskog otoka na kojem se nalazi i sam Kopenhagen. Posjetiti ćemo dvorac Frederiksborg, ljetnu kraljevsku rezidenciju koji se smjestio uz gradić Hillerod. Dvorac, zajedno sa svojim vrtovima se smatra najatraktivnijim u zemlji i oduševiti će vas svojom ljepotom, kao i najvećom kolekcijom umjetnina u Danskoj. Slobodno vrijeme za obilazak dvorca.  Sa otoka Sjaellanda prelazimo brzim trajektom na kontinentalni dio Danske i drugi najveći po veličini Danski grad Aarhus. Pauza za ručak i kratki razgled. Nastavljamo vožnju prema samom sjeveru Danske, do mjesta Hirtshals, gdje se smještamo na brod prema Bergenu. Smještaj u četverokrevetne unutarnje kabine. ( ostali tipovi kabina uz doplatu i na upit ). Noćna plovidba prema Bergenu. Na brodu vam je na raspolaganju veliki broj restorana, kafića te trgovina.  Večera. Noćenje.

3. DAN / BERGEN

Doručak na brodu. Uplovljavanje u Bergen oko podneva. Iskrcaj sa broda te odlazak u panoramski razgled jednog od najljepših Norveških gradova, a zovu ga i „ Vrata regije fjordova „.Vidjet ćemo prekrasno očuvane drvene kuće iz doba Hanse kada je Bergen bio veliko trgovačko središte, utvrdu Bergenhus, pitoresknu luku Bryggen koju  krase raznobojne drvene kuće i nalazi se pod zaštitom UNESCO-a. U današnje vrijeme očuvano je oko 62 drvenih kuća koje čine karakteristični izgled grada. Ovdje je dolazila sva riba s Lofota, a danas se nalazi poznata ribarnica na kojoj ćete imati prilike upoznati bogatstvo ribljih specijaliteta Skandinavije. Slobodno vrijeme u središtu Bergena.  Svakako preporučamo za kušate sveže škampe ili fantastičnu krem juhu od lososa.
Posluži li nas vrijeme svakako preporučamo uspon uspinjačom do brda Floyen a kojeg se pruža prekrasna panorama na grad i sam fjord. ( doplata  na licu mjesta, mogućnost povratka u grad pješice ). Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4. DAN /  BERGEN – NORVEŠKI FJORDOVI - FLAM - GEILO

Doručak. Odjava iz hotela te nastavak putovanja prema jednom od najpitoresknijih krajolika Norveške. Na putu prema fjordovima ćemo stati ispred drvene crkve iz 12st. Prvi fjordovi koje ćemo obići su Steinsdalsfoss i Hardangerfjord. Nastavak vožnje prema pitoresknom mjestu Flam koje godišnje posjeti preko pola miliona posjetitelja. Po dolasku u Flam, odlazak na vožnju jednom od najatraktivnijih i najstrmijih željeznica na svijetu i neokrnjenoj prirodi do sela Myrdal  uz spektakularni slap Kjosfossen s muzikom i plesačicama na stijenama oko kojih se pjeni voda. Vlak staje na vidikovcu do kojeg nije moguće doći pješke, a sam vidik je vrijedan svakog truda. Po povratku u Flam kraće slobodno vrijeme te odlazak na nezaboravnu plovidbu brodom po pitoresknom fjordu Aurlandsfjord te Naroyfjordu do mjesta Gudvangen. Slobodno vrijeme. Nastavljamo vožnju prema Geilu, najvećem norveškom skijaškom centru, gdje se smjestio i naš hotel. Večera. Noćenje.

5. DAN / GEILO - OSLO

Doručak. Krećemo prema glavnom gradu Norveške, Oslu. Dolazak u grad oko podneva. Razgled ćemo započeti iznad grada, odlaskom do čuvene skakaonice Holmenkollen. ( ulaz u skakaonicu se nadoplaćuje ) Kada pitate stanovnike Osla što je njihov najprepoznatljiviji spomenik, svi će  sasvim sigurno odgovoriti Holmenkollen. Skijaška skakaonica izgrađena je daleke 1892. domaćin mnogobrojnih važnih natjecanja, uključujući i olimpijske igre 1952. još je uvijek aktivna, a osim nudi i turistima nevjerojatan pogled na Oslo i Oslofjord. Oslo smatraju jednim od najboljih gradova na svijetu za život. Razgled grada u pratnji pratitelja putovanja: Glavna ulica u Oslu, Ulica Karl Johans Gate, počinje kod glavnog kolodvora i jedno je od najživljih mjesta u gradu. U njoj su se smjestili brojni restorani, kafići, trgovine, kao i sveučilište, kazalište, parlament i kraljevska palača. Prekrasna Gradska vijećnica jedan je od simbola grada,a tvrđava i dvorac Akershus je jedna od najvažnijih srednjevjekovnih tvrđava u Norveškoj u kojoj možete pratiti norvešku povijest od 12. stoljeća do danas. Kompleks dvorca Akershus sastoji se od brojnih povijesnih građevina, muzeja i obrambenih dijelova. Posjetit ćemo park Vigeland s 227 monumentalnih skulptura, smjestio se u sklopu većeg parka Frogner, koji je najveći park u Norveškoj.   Najnoviji simbol Norveške postala je kuća Opere  koja je  smještena usred stare luke u Oslu sa koje se pruža prekrasan pogled na Oslo fjord.  Vidjet ćemo i kraljevsku palaču i parlament. Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel. Noćenje.

6. DAN / OSLO -ZAGREB

Doručak. Odlazak na „poluotok muzeja“ Bygdoy  gdje se nalaze fantastični muzeji kao što su Vikinški muzej, Kon-Tiki muzej ili muzej Fram u kojem je izložen glasoviti polarni brod za kojeg se govori da je otišao sjevernije i južnije nego bilo koji drugi brod. Slobodno vrijeme. Transfer prema zračnoj luci. Prijava za direktan let za Zagreb na redovnoj liniji Croatia Airlinesa s polaskom u 18.45. Slijetanje u Zagreb u 21:15. Kraj programa  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115