Rezervacija

TRANSSIBIRSKA AVANTURA

CIJENA: 19990.00 Kuna
TRANSSIBIRSKA AVANTURA


DATUM POLASKA: Subota, 01 Kolovoz 2020

Sve boje Rusije

Moskva – Jekaterinenburg – Novosibirsk – Irkutsk – Bajkal – Habarovsk - Vladivostok

01.08.2020. – 15.08.2020.

15 dana/ 14 noćenja


PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

Od Moskve, prijestolnice ogromne ruske države, do Tihog oceana pruža se najdulja željeznička pruga na svijetu Транссибирская магистраль – Transsibirska magistrala koja sa svojih 9289 km spaja Euroaziju, prelazeći Uralsko gorje i vijugajući kroz tajgu preko moćnih sibirskih rijeka Irtiša, Oba i Jeniseja te oko Bajkala - najvećeg slatkovodnog jezera na svijetu, da bi na koncu, kroz Altajsko gorje, slijedeći tok ogromnog Amura koji dijeli Rusiju od Kine i prešavši čak 7 vremenskih zona, stigla do ključne ruske luke na Japanskom moru, polumilijunskog Vladivostoka. Zbog rastuće trgovine između dinamičnog Tihoocenskog područja Istočne Azije i europskih država, ova pruga, koja je koncem 19. stoljeća zamišljena kao poveznica ogromnog ruskog kontinentalnog imperija, a u dvadesetom stoljeću bila prometnom kralježnicom sovjetske države, danas ima puno veći strateški značaj kao interkontinentalna spojnica željezničkih i gospodarskih sustava Europe i Azije. Putujući ovim ogromnim prostranstvima otkrit ćete svijet stvaran naraštajima ruskih ljudi, od prvih kozačkih osvajanja Sibira u 17. stoljeću pa do komsomolskih omladinskih epopeja sedamdesetih godina 20. stoljeća, svijet koji je u 21. stoljeću još uvijek u nastajanju i postupno dobiva novi smisao.

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1. dan: ZAGREB – MOSKVA – JEKATERINBURG

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova prema Jekaterinburgu preko Moskve na liniji SU2041 (Aeroflot) u 13:05 sati. Dolazak u Moskvu u 17:05 sati. Nastavak leta na liniji SU1598 (Aeroflot) za Jekaterinburg u 19:05 sati. Dolazak u Jekaterinburg u 23:40 sati po lokalnom vremenu (Moskva +2h). Slijedi organizirani prijevoz do hotela. Prijava, smještaj i noćenje.

 

2. dan: JEKATERINBURG – ZAPADNI SIBIR

Nakon doručka odlazak u razgled Jekaterinburga, milijunskog grada na Uralu, autobusom i pješice: Spomenik utemeljiteljima, Trg 1905. godine, Opera, Predsjednički centar Borisa Jeljcina, Haritonovski dvorac, palača Sevastjonovih, Hram na krvi, podignut na mjestu kuće trgovca Ipatova, gdje je bilo posljednje utočište ruske carske obitelji, gradska ustava na rijeci Isat. Poslijepodne slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. U večernjim satima transfer na željeznički kolodvor i ukrcaj na vlak za Novosibirsk (№ 056Ы «Енисей» u 21:40 sati). Smještaj u spavaćim kolima. Vlak prolazi pored piramide koja označava granicu između Europe i Azije i kreće prema Zapadnom Sibiru. Vlak prolazi kroz Tjumen, središte naftne regije. Noćenje u vlaku.

 

3. dan: OMSK - NOVOSIBIRSK

Doručak. Oko 10:46 sati vlak staje u Omsku 16 minuta. Tijekom stajanja putnici na kolodvorima i pored njih mogu kupovati rusku hranu: mladi sir - tvarog, piroške, pite, šašlik, kolače, svježe šumsko voće - jagode, trnjine, brusnice, borovnice, kao i suvenire od lokalnog stanovništva koje tamo ima štandove. Nastavak putovanja vlakom. Oko 19:51 sati po lokalnom vremenu (Moskva +4h) nakon više od 20 sati putovanja vlak dolazi u jednoipolmilijunski Novosibirsk, prijestolnicu Sibira i najveći grad istočno od Urala. Transfer do hotela. Slobodno vrijeme. Predlažemo šetnju s pratiteljem putovanja do središta grada. Noćenje u hotelu.

  

4. dan: NOVOSIBIRSK

Nakon doručka odlazak u panoramski razgled grada s lokalnim vodičem. Lagana šetnja središtem do ulice Kirova i malog trga gdje fontana sa spomenikom evocira rusku bajku o Zmaju Goriniču, Besmrtnom Košćeju te strašnoj ribi Štuki. Novosibirska Državna opera je najsuvremenije opremljeno i najveće operno - baletno kazalište u Rusiji, ispod kojeg se nalaze dva umjetna jezera iz kojih bi se crpila voda za gašenje u slučaju požara. Zbog veličine i monumentalnosti zdanje nazivaju Sibirskim Kolosejem. Tu je i Znanstveno - tehnička knjižnica, jedna od najvećih u Rusiji koja raspolaže s 14 milijuna knjiga te Sibirska Akademija znanosti Na glavnoj ulici – Krasnom prospektu je i crkvica sv. Nikolaja - geografsko središte Rusije. Kraće slobodno vrijeme nakon kojeg slijedi vožnja autobusom do tzv. Obskog mora – golemog umjetnog jezera na rijeci Ob. Pogled na jedini natkriveni metro - most u svijetu preko rijeke Ob dugačak 2145 m. Slobodno poslijepodne na plažama jezera. U večernjim satima povratak u grad. Slobodno vrijeme.

 

5. dan: NOVOSIBIRSK – SREDIŠNJI SIBIR – KRASNOJARSK

Oko 1:00 sat transfer putnika na željeznički kolodvor i ukrcaj na vlak za Irkutsk (№ 002Щ «Россия» u 01:44 sati). Noćenje u vlaku. Vožnja središnjim Sibirom sa stajanjem ujutro na 34 minute u Mariinsku, iza podne 22 minute u Krasnojarsku, a navečer kratka stanka u nekad zloglasnom Staljinovom radnom logoru Tajšet. Noćenje u vlaku.

 

6. dan: IRKUTSK

Rano ujutro izbijamo na rijeku Angaru i nakon skoro 29 sati vožnje oko 7:40 sati po lokalnom vremenu (Moskva +5h) stižemo u srce Sibira - Irkutsk. Transfer do hotela. Nakon doručka odlazak u razgled grada autobusom i pješice: ulicom Urickog uz tradicionalna ruska zdanja, posjet kući dekabrista grofa Sergeja Volkonskog čija supruga Marija je glavni lik romana Christine Sutherland - Sibirska princeza. Nakon atentata na imperatora Nikolaja i u prosincu 1825.g. dekabristi su služili dugogodišnje kazne u zatvorima u istočnosibirskim gradovima, a supruge i ljubavnice mnogih od njih su se doselile za njima u sibirsku zabit. Dekabristi i njihove pratilje su donijeli sa sobom liberalne poglede i utjecaj europske civilizacije daleko na Istok i bili krema lokalnog društva. Zdanje Akademskog dramskog teatra Ohlopkov iz 1895.g. Posjet Bogojavljenskoj sabornoj crkvi te Znamenskom samostanu građenom 1762.g., s prekrasnom stropnom dekoracijom i visokim ikonostasima te moćima sibirskog misionara Sv. Inokenta. U samostanu je i grob sibirskog istraživača i otkrivača Aljaske Grigorija Selehova te jedne od dekabrističkih supruga kneginje Jelene Trubeckaje. Slobodno vrijeme. Noćenje u hotelu.

 

7. dan: IRKUTSK – BAJKAL – IRKUTSK

Doručak. Transfer u riječnu luku te ukrcaj na hidrogliser, plovidba rijekom Angarom prema Listvjanki, selu koje je nastalo sredinom 17.stoljeća kao trgovačka postaja na obali Bajkala za trgovinu s lokalnim burjatskim plemenima. Posjet selu Taltsy - muzeju na otvorenom, tradicionalne drvene arhitekture s izvornim kozačkim kućama iz 17.st. Najveće slatkovodno jezero na svijetu prostire se na preko 31 000 četvornih kilometara, s najvećom dubinom oko 1642 m i posljednje je utočište velikog broja endemskih biljnih i životinjskih vrsta. Nakon dolaska u Listvjanku oko 13:25 sati sve ovo vidjet ćemo uživo u Muzeju Bajkalskog jezera i akvariju koji su uz Limnološki institut. Kratki izlet uspinjačom na obližnji vrh s pogledom na Bajkal. Slobodno vrijeme uz obalu jezera. Preporučamo opuštanje u tradicionalnoj ruskoj kupelji s mogućnošću izravnog skakanja u svježe jezero. Navečer transfer autobusom u Irkutsk (70 km). Noćenje u hotelu.

 

8. dan: IRKUTSK – ULAN UDE – ČITA – ISTOČNI SIBIR

Nakon ranog doručka transfer na kolodvor u 7:00 sati na vlak za Habarovsk (№ 002Щ «Россия» 08:03 sati). Vlak vozi uz južnu obalu Bajkala i tijekom popodneva prolazimo Ulan Ude (stajanje 22 minute) gdje se odvaja pruga za Mongoliju i Kinu, te dalje uz Sajanski gorski vijenac vozimo do Čite gdje se odvaja pruga za Mandžuriju (stajanje čak 50 minuta) Nastavak puta kroz Istočni Sibir uz kinesku granicu, određenu rijekom Amur. Noćenje u vlaku.

 

 

9. dan: AMURSKA REGIJA

Doručak. Vožnja kroz Amursku regiju s rijetkim stajanjima. Područje kroz koje prolazimo je vrlo rijetko naseljeno, svega 6 milijuna Rusa raspršeno je na ogromnom prostoru. Noćenje u vlaku.

 

10. dan: RUSKI DALEKI ISTOK - HABAROVSK

Doručak. Ujutro vlak stoji u Bjelogorsku 30 minuta, a tijekom popodneva nakratko u Birobidžanu, glavnom gradu nesuđene židovske države u vrijeme Staljinove vlasti. U 19:01 sati po lokalnom vremenu ( Moskva +7h) vlak stiže u Habarovsk na obalama beskrajnog Amura. Pogled na veliki spomenik kozaku Jerofeju Habarovu koji je 1650-tih, kroz sibirsku divljinu i vrleti stigao do ovog mjesta i podigao prvu utvrdu. Transfer u hotel. Slobodno vrijeme. Preporučujemo šetnju s pratiteljem putovanja Amursko-Muravjevskom ulicom koja obiluje primjercima ruske imperijalne arhitekture do riječne promenade u središtu grada. Noćenje u hotelu.

 

11. dan: HABAROVSK

Nakon doručka odlazak u razgled grada autobusom i pješice s lokalnim vodičem. Vozimo se monumentalnim Amurskim bulevarom, posjet Regionalnom muzeju Habarovskog kraja (uključeno) koji je izvrstan presjek povijesti ovog dijela svijeta od prapovijesti, preko Tunguskih plemena, Sibirsko-Aljačkih petroglifa, kineske dinastije Qing, ruskih istraživača Sibira do danas. Habarovsk je atmosferičan grad s puno parkova, kafeterija i restorana. Posjet Spaso - Preobraženskoj i sabornoj crkvi Uznesenja majke božje te šetnja Amurskim parkom do vidikovca, odakle se preko rijeke pruža pogled na Kinu. Slobodno vrijeme. U večernjim satima transfer na željeznički kolodvor i ukrcaj na vlak za Vladivostok (№ 006Э «Океан» u 20:45 sati). Posljednje noćenje u vlaku.

 

12. dan: PRIMORSKI KRAJ - VLADIVOSTOK

Nakon nešto manje od 12 sati vožnje u 08:27 sati po lokalnom vremenu (Moskva +7h), preko 7 vremenskih zona i 7289 km stižemo na cilj u polumilijunski Vladivostok, grad domaćin susreta na vrhu APEC-a 2012.g. Transfer u hotel. Nakon doručka odlazak u razgled nekad potpuno zatvorenog grada: lagana šetnja do obližnjeg glavnog trga - Trga Boraca Revolucije, kuća glumca Yula Brinera, Svjetlanskaja ulica, S-56-Podmornica, most Zlatni rog, jedan od najviših u svijetu, stupovi mosta dostižu visinu od 321 m i pogled na zaljev. Slobodno vrijeme. Preporučamo večeru u restoranu s najukusnijom hranom u Vladivostoku - Dva Gruzina. Noćenje u hotelu.

 

13. dan: VLADIVOSTOK

Doručak i slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima predlažemo izlet autobusom preko mosta na Ruski otok - od prije 150 god potpuno militariziran, duž obale do Vorošilovske baterije, topničke utvrde prema japanskom otoku Hokaidu s izvrsnim pogledom na Tihi ocean. Kupanje na plažama u selu Rinda. Povratak u Vladivostok predvečer. Noćenje.

 

14. dan: VLADIVOSTOK – MOSKVA

Nakon ranog doručka transfer u zračnu luku na let Aeroflota za Moskvu u 08:40 sati s predviđenim dolaskom u 10:15 sati. Panoramska vožnja gradom. Transfer u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

15. dan: MOSKVA – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i organizirani transfer do zračne luke u Moskvi. Prijava na let za Zagreb na liniji SU2040 (Aeroflot) u 10:05 sati. Dolazak u Zagreb u predviđen je u 12:15 sati.  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115