Rezervacija

TOSKANA I FIRENCA - 3 dana

CIJENA: 790.00 Kuna
TOSKANA I FIRENCA - 3 dana


DATUM POLASKA: Petak, 13 Studeni 2020

3 dana autobusom - garantirani polasci

13.11.-15.11.2020.


PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

Moguć polazak iz Rijeke

1. dan Zagreb - PISA - Montecatini Terme

Polazak iz Zagreba u 5:00 sati. Ugodna vožnja prema Italiji uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u Pisu i razgled "Trga čudesa" (Campo dei Miracoli) na kojem se doista, kako mu samo ime kaže, nalaze čudesne građevine: katedrala - krstionica - groblje Camposanto sa svetom zemljom sa Maslinske gore - čuveni 60 m visoki Kosi toranj koji je dovršen 1350. godine i zapravo predstavlja zvonik katedrale koji je danas nakošen oko 4 m od svoje osi. Slobodno vrijeme za šetnju i fotografiranje držanja i ispravljanja Kosog tornja, kupovinu suvenira... Nastavljamo do Montecatini terma i smještaj u hotel. Večera. Nakon večere predlažemo zajednički odlazak žičarom u stari dio grada - Montecatini Alto smještenog iznad termi. Sama desetominutna vožnja je doživljaj, a pogled s vidikovca je fenomenalan! Povratak u hotel i noćenje.

2 dan Montecatini Terme - SIENA - SAN GIMIGNANO - Montecatini Terme

Nakon doručka krećemo na cjelodnevni izlet, Siena i San Gimignano (uz doplatu - plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta). Posjet Sieni, jednom od najvažnijih toskanskih gradova čija je povijesna jezgra uvrštena je na UNESCO-v popis spomenika kulturne baštine i predstavlja veliku pješačku zonu. Razgled grada: katedrala - gradska vijećnica - crkva San Domenico - veličanstven trg Piazza del Campo. Slobodno vrijeme za ručak ili osobne programe. Degustacija nekih od poznatih toskanskih vina uz tradicionalne talijanske slatke delikatese (Cantuccini, Panforte, Ricciarelli). Poslijepodne odlazak u San Gimignano, najljepši srednjovjekovni gradić Toskane s 14 od nekadašnjih 70-tak tornjeva zbog kojih se, budući je na brdu, vidi sa velike udaljenosti. Šetnja živopisnom gradskom jezgrom koja odiše duhom prošlosti. Gradić obiluje brojnim suvenirnicama, restoranima i vinskim podrumima. U slobodno vrijeme probajte neki od talijanskih specijaliteta u jednom od bezbroj restorana i uživajte u Vernacciju, kvalitetnom bijelom vinu koje je nadaleko proslavilo ovaj grad. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

3 dan Montecatini Terme - FIRENCA - Zagreb

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak na upoznavanje Firence, glavnog grada Toskane u kojem se na svakom koraku nalazi neki spomenik (uz doplatu - plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta). U Firencu idemo vlakom, to je najbolje opcija jer do samog centra dolazimo uz veliku uštedu u vremenu. Izlazak u centru grada, na postaji Santa Maria Novella i odlazimo u razgled gradskih znamenitosti u pratnji stručnog lokalnog vodiča: Firentinska katedrala (Duomo) Santa Maria del Fiore - Krstionica - Giottov zvonik - crkva Santa Croce - najpoznatiji trg Piazza della Signoria - palača Palazzo Vecchio, centar firentinske političke moći - Neptunova fontana - galerija Uffizi, jedna od najbogatijih svjetskih galerija po vrijednosti umjetničkih djela - Ponte Vecchio tj. Stari most, svjetski poznati most preko rijeke Arno i jedan od simbola Firence … U slobodno vrijeme prošećite do najveće tržnice u gradu, Mercato centrale, ili se popnite i uživajte u pogledu s vidikovca Piazzale Michelangelo, naravno uz čašu chiantija (najpoznatije sorte toskanskih vina). Sjednite na neki od mnogobrojnih trgova, pojedite slavni firentinski odrezak i zasladite se cantuccinima, toskanskom slasticom s bademima i hrskavom koricom ... U popodnevnim satima odlazak vlakom iz gradske vreve i nastavak putovanja autobusom prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim (noćnim) satima.
  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115