Rezervacija

MAROKO

CIJENA: 6790.00 Kuna
MAROKO


DATUM POLASKA: Nedjelja, 30 Prosinac 2018

Zrakoplovom iz Venecije!

(uključen prijevoz Ljubljana – Venecija – Ljubljana)

Transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb uz doplatu (349 kn)

GRUPNI POLAZAK:     30.12. – 06.01.2019.

8 dana/7 noćenja 

PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

1. DAN: ZAGREB/LJUBLJANA - VENECIJA – CASABLANCA večera, noćenje

Sastanak na autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz do Ljubljane (po želji uz doplatu) gdje slijedi susret s ostatkom grupe i organizirani prijevoz do zračna luke u Veneciji (uključeno u cijenu). Let prema Casablanci, pristanak u poslijepodnevnim satima, prijevoz do hotela, večera i noćenje.

 

2. DAN: CASABLANCA – RABAT doručak, večera, noćenje

Doručak. Odlazak u razgled Casablance u prijepodnevnim satima. Zaustavljanje kod džamije Hassana II, velikog arhitekturnog djela. Vožnja do područja »La Corniche« i razgled trga Mohameda V., upravnog središta Casablance. Slijedi vožnja do Rabata, glavnog grada i političkog središta Maroka. Razgled Kraljevske palače (izvana) i Hasanovog tornja, minareta nedovršene džamije Yakuba al-Mansoura i mauzoleja Muhameda V., marokanskog sultana i kralja, koji je zaslužan za neovisnost ove države. Razgled kasbe Oudayas, koja je izgrađena u vrijeme vladavine dinastije Almohada. Smještaj u hotelu, večera i noćenje.

 

3. DAN: RABAT – MEKNES – VOLUBILIS – FES doručak, večera, noćenje

Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Meknesu, gradu koji je svoje zlatno doba kao vladarska prijestolnica doživio u početku 18. st. kada ga je izgradio sultan Moulay Ismail, poznat i kao „marokanski Versailles“. Nekoliko godina prije njegove smrti dovršena je gradnja i Bab Mansoura, poznatih marokanskih gradskih vrata koja se smatraju i najljepšima na sjeveru Afrike, s prekrasnim mozaikom. Razgledat ćemo umjetno jezero Sahrij Swani gdje su vidljivi i ostaci kraljevskih konjušnica i mauzoleja Moulaya Ismaila. Nastavljamo do Volubilisa, nekadašnjeg rimskog grada s dobro očuvanim mozaicima iz tog razdoblja, a dan ćemo privesti kraju u Fesu. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

 

4. DAN: FES doručak, večera, noćenje

Doručak. Upoznajmo Fes! Ovaj marokanski kraljevski grad zaslužuje naziv „Meka zapada“. Ispred drugih je gradova u vjerskom i kulturnom značaju, njegovo sveučilište al-Karaouin iz 9. st. najstarija je aktivna medresa (islamska obrazovna ustanova). U velikoj medini starog dijela grada Fas Al Bali pod zaštitom UNESCO-a i ujedno u jednoj od najstarijih i najvećih pješačkih zona svijeta razgledat ćemo džamiju al-Karaouine (izvana) i mauzolej Idrissa II te madresu Attarine iz zlatnog doba Fesa. Razgledati ćemo stare obrtne radionice, a biti će vremena za shoping u uzbudljivoj medini. U Fes el Jedidu ćemo razgledati Kraljevsku palaču (izvana) i prošetati starom židovskom četvrti. Večera i noćenje.

 

5. DAN: FES – IFRANE – ERFOUD (JEEP SAFARI) doručak, večera, noćenje

Nakon doručka ćemo se uputiti preko Srednjeg Atlasa, poznatog po prekrasnim cedrovim šumama. Zaustavit ćemo se u naselju Ifrane, važnom ljetovalištu, ali i marokanskom skijalištu. Nastavak kroz Midelt i Errachidio prema Erfoudu gdje još uvijek susrećemo marokanske Berbere i njihova sela, stada ovaca, šume bora, cedra i zimzelenog hrasta te plantaže datuljevih palma, jabuka i maslina. Dok vozimo kroz netaknuti krajolik Atlasa, pogledi će nam sezati na ksare i kasbe - bivše zidani gradove i kule na putu do kraljevskih gradova. Dolazak u Erfoud, lokaciju gdje su snimljeni brojni filmovi zbog blizine najljepših pustinjskih dina i slikovitog krajolika. S terenskim vozilima ćemo krenuti u avanturu odnosno vožnju među veličanstvenim dinama pustinje Erg Chebbi (uz nadoplatu), koje dosežu i 150 m visine. * Smještaj u hotelu, večera.

 

* U slučaju kasnog dolaska i ovisno o vremenu sunčevog zalaska, postoji mogućnost da ćemo na vožnju krenuti u jutarnjim satima i dočekati izlazak sunca.

 

6. DAN: ERFOUD – PUT TISUĆU KASBI – OUARZAZATE doručak, večera, noćenje

Nakon doručka, nastavljamo naše putovanje. Najprije ćemo se zaustaviti kod drevnog sustava navodnjavanja „khettara”, nakon čega slijedi nastavak vožnje preko Visokog Atlasa i prekrasne doline Todra u kojoj je rijeka urezala brojne kanjone i tako predstavlja jednu od najspektakularnijih prirodnih ljepota Maroka. Nastavljamo „putem tisuću Kasbi” koji je ukrašen prelijepim palmama datulje i »Dolinom ruža« sve do mjesta Ouarzazate gdje ćemo razgledati kasbu Taourirt (izvana), gdje u kojoj je nekoć živjela slavna obitelj Glaoui. Smještaj u hotelu, večera i noćenje.

 

7. DAN: OURZAZATE – AIT BENHADDOU – MARAKEŠ doručak, večera, noćenje

Nakon ranog doručka, slijedi vožnja do egzotičnog berberskog sela Aït-Benhaddou koji se nalazi na popisu UNESCO-a. Aït-Benhaddou je jedini grad koji se diči toliko bogatom filmografijom kao niti jedan drugi grad u svijetu. U njemu su tako snimljeni filmovi Lawrence od Arabije, Sodoma i Gomora, Isus iz Nazareta, Gladijator, Aleksandar i brojni drugi. Nakon razgleda, slijedi vožnja preko 2260 metara visokog prijelaza s kojeg se izdaleka nazire minaret Koutoubia. Dolazak u Marrakesh, »crveni biser juga« koji se na turističku mapu svijeta upisao u 20. stoljeću pod vodstvom ekscentričnog marakeškog paše, poznatijeg kao »Gospodar Atlasa«. Slobodno vrijeme na najživahnijem afričkom mjestu, odnosno trgu Djem el-Fna, središtu na kojem se lokalci druže, uživaju u šarolikoj marokanskoj gastronomiji, kupuju voće, uživaju u predstavama priprovjedača i krotitelja zmija. Obilazak lokalne ljekarne i upoznavanja kraljevstva začina, mirisa, čajeva i slavnog arganavog ulja. Za kraj, slijedi razgled grobnice dinastije Saddita koji su nakon pada Fesa u 16 st za glavni grad Maroka ponovno odabrali Marrakesh. Večera i noćenje.

 

8. DAN: MARAKEŠ – CASABLANCA – VENECIJA – LJUBLJANA/ZAGREB

doručak, večera, noćenje

Doručak. Slobodno vrijeme u Marrakeshu do polaska transfera u zračnu luku Casablance. Pristanak u Veneciji je predviđen u večernjim satima nakon čega slijedi transfer do Ljubljane (uključen u cijenu). Po želji i uz doplatu, mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba.
GL2
GL2
GL2
GL2

  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115