Rezervacija

MEKSIKO

CIJENA: 9740.00 Kuna
MEKSIKO


DATUM POLASKA: Ponedjeljak, 28 Prosinac 2020

10 dana

28.12.2020. – 06.01.2021.

Mjesta posjeta: Cancun, Playa Del Carmen, Chichen Itza, Tulum & Coba, Isla Mujeres

PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

1. DAN (28.12.) ZAGREB – ISTANBUL – CANCUN

Sastanak putnika sa pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova aviokompanije Turkish Airways za Istanbul u 09.10h. Po dolasku u Istanbul 13.15h slijedi nastavak leta za Cancun s polaskom u 21.35h. Noćni let.

 

2. DAN (29.12.) CANCUN – PLAYA DEL CARMEN

Slijetanje u Cancun predviđeno je u 08.25h po lokalnom vremenu. Slijedi obavljanje carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta i organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel od 14h. Nakon smještaja orijentacijska šetnja s pratiteljem putovanja i slobodno vrijeme za uživanje na plaži. Predlažemo da probate neki od Meksičkih specijaliteta, te nezaobilazno piće “Margarita”. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

3. DAN (30.12.) PLAYA DEL CARMEN– CHICHEN ITZA

Nakon doručka predlažemo odlazak (fakultativno) do Chichen Itza-e, drevnog grada Maya, nekadašneg glavnog grada mayanskog plemena Itza na poluotoku Yucatan. Razgledavanje brojnih znamenitosti: piramide El Castillo koja je posvećena Kukulkanu, mayanskom bogu vjetra i uragana, igrališta, svetog zdenca i astronomskog opservatorija. Nakon ručka u lokalnom restoranu obilazak cenote, krške jame, koje su Mayama služile kao rezervoari pitke vode (mogućnost kupanja). Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

4. DAN (31.12.) PLAYA DEL CARMEN – TULUM – COBA

Nakon doručka predlažemo odlazak (fakultativno) na cjelodnevni izlet u gradove Tulum i Coba. Pripremite se za ekspediciju kroz carstvo Maya. Tulum je bio jedan od posljednjih gradova koji su podigli Maye, svoj je vrhunac imao kroz 13. i 15. stoljeće, te je uspio preživjeti čak 70 godina španjolske kolonizacije i osvajanja. Njegove ruševine smještene su na 12 m visokim stijenama, odakle puca pogled na Karipsko more. Coba je drevni Mayanski grad koji se nalazi usred džungle, nekada je bio prijestolnica civilizacije sa preko 50.000 stanovnika. Karakterizira ga najviša Mayanska piramida, visoka 42m do čijeg vrha vodi 120 stepenica. Nakon ručka odlazak na rajske plaže Tuluma. Slobodno vrijeme za uživanje. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Pripreme za doček Nove godine. Zabava !

 

 

5.DAN (01.01.) PLAYA DEL CARMEN

Nakon doručka, slobodno vrijeme za uživanje na tropskim plažama Yucatana. Noćenje.

 

6. DAN (02.01.) PLAYA DEL CARMEN – ISLA MUJERES

Nakon doručka predlažemo izlet (fakultativno) na otok Isla Mujeres. Transfer do marine iz koje kreće brod za Isla Mujeres. Ovaj izlet je predviđen za relaksaciju, kupanje, sunčanje i ronjenje. Isla Mujeres je otok nedaleko Cancuna, kojeg krase plaže s neobično bijelim pijeskom, te izrazito tirkizno more. Iako mali otok, ima jednu od najljepših plaža na svijetu, barem tako tvrdi Trrpadvisor u svojoj godišnjoj listi, TOP 25 plaža na svijetu. Tokom izleta brodom imati ćemo nekoliko točaka zaustavljanja, a svoje slobodno vrijeme možete iskoritit za istraživanje otoka i šarenih uličica ili pak za uživanje na nekoj od rajskih plaža, palmama, beskrajnom plavetnilu i očaravajućoj prirodi. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

7. DAN (03.01.) PLAYA DEL CARMEN – Xcaret

 

Nakon doručka, predlažemo odlazak u prirodno – zabavni tematski park Xcaret. Park koji kombinira prirodu s poviješću, kulturom i kuhinjom. Xcaret se može pohvaliti s više od 50 prirodnih i kulturnih atrakcijaa koje garantiraju zabavan dan. Svjedočite uzbudljivoj konjičkoj predstavi, divite se prirodi u Paviljonu leptira i na otoku Jaguar, a u Meksičkom muzeju narodne umjetnosti zaronite u povijest Yucatana. Provedite dan okruženi podvodnom rijekom, džunglom i karipskim morem. Slobodno vrijeme. Noćenje.Too Crowded - Review of Xcaret, Playa del Carmen, Mexico - Tripadvisor

 

8.DAN ( 04.01.) PLAYA DEL CARMEN – CANCUN – PLAYA DEL CARMEN

Nakon doručka, slobodno vrijeme za istraživanje okolnih mjesta. Predlažemo da posjetite obližnje turističko središte Cancun koje je poznat po svojim dugačkim bijelim pješćanim plažama, mnogobrojnim trgovačkim centrima te noćnom zabavom. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

9. DAN (05.01.) PLAYA DEL CARMEN – CANCUN – ISTANBUL

Nakon ranog doručka ( box to go) slijedi transfer autobusom do zračne luke Cancun. Prijava na let za Istanbul s polijetanjem u 09.55h. Obroci tijekom leta.

 

10. DAN (06.01.) PLAYA DEL CARMEN – CANCUN

Dolazak u Istanbul u 05.40h po lokalnom vremenu. Mogućnost izlaska u grad Istanbul u organizaciji Turkish airwaysa. Nastavak putovanja direktnim letom za Zagreb s polaskom u 18.50h. Dolazak u Zagreb je predviđen u 19.00h po lokalnom vremenu.  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115