Rezervacija

JAPAN

CIJENA: 18490.00 Kuna
JAPAN


DATUM POLASKA: Ponedjeljak, 13 Svibanj 2019

Zemlja izlazećeg sunca

Tokio – Takayama – Shirakawago – Kanazawa – Kyoto – Nara – Hirošima – Osaka

Grupni polasci:

13.5. – 23.5.2019.

5.10. – 15.10.2019.

Zrakoplovom iz Zagreba

PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

1.dan: ZAGREB – DUBAI – TOKIO

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova za Dubai u 15.40 sati na liniji EK130 (Emirates). Dolazak u Dubai u 23.20 sati prema lokalnom vremenu. Nastavak leta za Tokio u 02.40 sati na liniji EK318 (Emirates). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. dan: TOKIO

Dolazak u Tokio predviđen je u 17.25 sati po lokalnom vremenu. Nakon slijetanja i obavljenih carinskih formalnosti, slijedi sastanak s predstavnikom lokalne agencije i organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan: TOKIO

Doručak u hotelu. Slijedi odlazak na cjelodnevni razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Imperial Palace Plaza, Trg carske palače, rezidencija japanskog cara, okružena visokim zidom i jarkom s vodom, zauzima područje najskupljih kvadratnih kilometara na svijetu. Zatim obilazak Ginze, sinonima modernog Tokija. Srce Ginze nalazi se na križanju Chuo-Dori i Harumi-Dori prepoznatljivom po cilindričnoj staklenoj zgradi San-ai. Zatim slijedi odlazak u razgled Asakusa, Sensoji hrama koji se još naziva i hram božice Kannon, najstarijeg hrama u Tokiju i jednog od najslavnijih hramova Japana kojeg godišnje obiđe 30 milijuna posjetitelja. Prema legendi, u sedmom stoljeću, dvoje lokalnih ribara izvukli su u mrežu uhvaćen kip budističke božice milosrđa, Kannon. Koliko god su ga puta vratili u vodu ponovno bi ga pronašli u mreži. Izgradili su hram kako bi statua imala dom. Hram se nekoliko puta proširivao, a vjeruje se da je originalan kip Kannon zakopan ispod zlatom optočenog svetišta koje se nalazi iza glavnog oltara u glavnoj prostoriji hrama. Povratak u hotel, noćenje.

4. dan: TOKIO – NAGOYA – TAKAYAMA

Nakon doručka odjava iz hotela. Sastanak s lokalnim vodičem u hotelu, Vaša se prtljaga prevozi posebno iz hotela u Tokiju i čekat će Vas u hotelu u Kyotu. Stoga je potrebno ponijeti jednu torbu sa stvarima dostatnim za sljedeća tri dana odnosno dva noćenja. Organizirani prijevoz do željezničke postaje. Polazak vlaka (Bullet Train) od Tokia do Nagoye. Promjena vlaka (Express Train) te vožnja od Nagoye do Takayame. Dolazak u Takayamu oko 14 sati. Slobodno vrijeme za ručak, a potom odlazak u šetnju kroz ulicu Kamisannomachi u kojoj se nalazi najviše povijesnih zgrada, poznata je trgovačka ulica, gdje se proizvodila razna roba, među kojima je i sake, koji svježi možete i kušati. Nakon šetnje, odlazak u hotel, smještaj i noćenje.

5. dan: TAKAYAMA – SHIRAKAWAGO – KANAZAWA

Nakon doručka odjava iz hotela. Odlazak u pješački razgled Takayame u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja putovanja. Jutarnja šetnja po lokalnoj tržnici. Obilazak ureda Edo Vlade koji je izgrađen krajem 17. stoljeća, a obnovljen je 1816., a do 1969. godine bio je korišten kao ured Gifu. Razdoblje Edo ili razdoblje Tokugawa je dio japanske povijesti koji teče od 1603. do 1868. godine. Ovo razdoblje označava vladavinu grada Edoa ili vladavinu Tokugawa šogunata, koji je uspostavljen 1603. godine od strane Tokugawa Ieyasua. Zatim vožnja autobusom prema selu Shirakawago gdje ćemo vidjeti zaselak s kućama koje spadaju u kulturnu baštinu pod zaštitom UNESCO-a. Obilazak obiteljske kuće Kanda stare 160 godina. Nastavak vožnje autobusom prema Kanazawi. Po dolasku, smještaj u hotel i noćenje.

6. dan:  KANAZAWA – KYOTO

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni razgled grada (javni prijevoz i pješice) u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja putovanja. Kanazawa je grad dvorac, kojim je vladala utjecajna obitelj Maeda od 17. do druge polovice 19. stoljeća. Grad koji nije pretrpio ratna razaranja niti neke veće prirodne katastrofe. Zadržala je većinu povijesnih kuća i tradicionalnih rukotvorina i običaja. Obići ćemo Kenrokuen Garden, Shima Ochaya House, Nagamachi District. Odlazak prema Kanazawa stanici i prijava na brzi vlak prema Kyotu. Po dolasku u Kyoto, organizirani prijevoz do hotela. Noćenje.

7. dan: KYOTO

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni razgled grada autobusom. Vidjeti ćete hram Sanjusangendo, to je najduža drvena zgrada u Japanu u kojoj je smješten 1001 kip božice Kannon izrađene od drveta japanskog čempresa. Kodaiji hram nacionalno je blago i jedan od najpoznatijih hramova u Japanu koji datira iz 8. stoljeća, okružen trešnjinim i javorovim drvećem koje prekrasno cvate u proljeće, dok ih na jesen krasi crveno lišće. Prisustvovat ćemo ceremoniji pripremanja čaja na tradicionalan način. Slobodno vrijeme za ručak. Poslijepodne je previđen obilazak hrama Kinkakuji poznatog po svom zlatnom paviljonu i kontrastu boja lišća na drveću u vrtovima koji ga okružuju. Prijevoz autobusom do hotela. Smještaj i noćenje.            

8. dan: KYOTO – NARA – KYOTO                                                            

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u Naru. Vidjet ćete veliki istočnjački hram Todaiji koji je zaštitni znak Nare i ujedno povijesno najznačajniji. Izgrađen 752. godine kao glavni hram svih budističkih hramova u Japanu. Zatim svetišta Kasuga i Shinto. Odlazak u Nara Park i šetnja parkom. Park se još se naziva i park jelena, koji se po njemu slobodno šeću, a krasi ga 1.700 trešnjinih stabala. Po završetku razgleda, povratak u hotel u Kyoto. Noćenje.

9. dan: KYOTO – HIROŠIMA – KYOTO                                                  

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za vlastite programe ili preporučujemo fakultativno odlazak na cjelodnevni izlet u Hirošimu (uz doplatu). Polazak super brzog vlaka (Bullet Train) sa željezničkog kolodvora u Kyotu. Vožnja u trajanju od otprilike jedan i pol sat do željezničke stanice u Hirošimi. Cjelodnevni razgled grada autobusom u pratnji vodiča: Kupola atomske bombe, Muzej i Memorijalni park mira. Ručak u lokalnom restoranu (nije uključen u cijenu). Nakon ručka, odlazak trajektom (vožnja u trajanju od 10 minuta) do otoka Itsukushima (Miyajima). Na Itsukushimi se nalazi najvažnije šintoističko svetište u tom dijelu Japana, zbog čega se otok naziva još i Miyajima, što dolazi od riječi miya, hram, i jima, otok. Neke građevine i predmete koji se ovdje čuvaju japanska je vlada proglasila nacionalnim blagom i posebno zaštitila, a 1996. godine šintoističko je svetište na Itsukushimi uvršteno i na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Itsukushima je za šintoiste sveto mjesto. Na otoku se nalazi planina Misen čiji se vrh kao najviša točka uzdiže 530 metara nad morem, a štovana je još od pradavnih vremena. Poštovanje prema duhovima prirode koji tamo prebivaju bilo je tako veliko da je nekada pristup otoku bio dozvoljen jedino svećenicima, a svi ostali mogli su ih štovati samo izdaleka. Posvećeno je trima božicama mora, kćerima boga vjetra i oluja Susanoo-no-Mikotoa. Zvale su se Ichikishima, Tagori i Tagitsu, a prema predaji živjele su u unutarnjem svetištu hrama. Kako bi se narodu ipak omogućilo da se što više približi otoku, a da se istovremeno sačuva njegova čistoća i svetost, hram je podignut na samoj obali, na drvenim stupovima koji se dižu iz mora, te se za visoke plime doima kao da pluta na vodi. U svetište se stizalo čamcima kroz torii, tradicionalna crveno obojena drvena vrata koja se nalaze na ulazu u svako šintoističko svetište i označavaju granicu između svetog i profanog prostora. Prolazak kroz torii simbolički je pročišćavao onoga koji je ulazio u svetište. Povratak trajektom do pristaništa gdje čeka autobus kojim je organiziran transfer do željezničke stanice i povratak super brzim vlakom prema Kyotu. Noćenje.

10. dan: KYOTO – OSAKA – DUBAI         

Nakon doručka, odjava iz hotela i odlazak prema Osaki. Po dolasku razgled grada koji uključuje između ostalog zaustavljanje i obilazak Umeda Sky Buildinga - Floating Gardena, zgrade s mostom-opservatorijem, arhitektonskog čuda i zaštitnog znaka Osake. Za lijepog vremena mogu se vidjeti cijela Osaka, ali i udaljeni otok Awaji. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak razgleda obilaskom Osaka Castle Museuma, prekrasnog dvorca u zelenim tonovima koji je tijekom japanske povijesti odigrao važnu ulogu i višekratno bio mjesto obračuna šoguna, feudalnih vojskovođa koji su ponekad imali ovlasti veće i od cara. Odlazak prema zračnoj luci Osaka - Kansai. Polijetanje zrakoplova za Dubai u 23.45 sati na liniji EK317 (Emirates). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

11. dan: DUBAI – ZAGREB

Dolazak u Dubai predviđen je u 05.15 sati. Nastavak putovanja za Zagreb u 08.30 sati na liniji EK129 (Emirates). Dolazak u Zagreb u 12.35 sati.  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115