Rezervacija

KINA - 11 DANA

CIJENA: 6990.00 Kuna
KINA - 11 DANA


DATUM POLASKA: Ponedjeljak, 05 Kolovoz 2019

11 dana avionom

05.08.-15.08.2019.

PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

1. dan ZAGREB - DUBAI
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 13:30 sati. Prijava na let kompanije Emirates i polijetanje zrakoplova za Dubai u 15:25 sati. Dolazak u Zračnu luku Dubai u 22:55 sata.

2. dan DUBAI - PEKING
Nastavak leta za Peking u 03:55 sati. Slijetanje u Peking - „sjevernu prijestolnicu Kine“ u 15:25 sati po lokalnom vremenu. Obavljanje carinskih formalnosti i transfer do grada. Odlazak do poznate ulice Wangfujing koja predstavlja najpoznatiji komercijalni distrikt u Pekingu i u kojoj se nalaze mnogobrojne trgovine te noćna tržnica s neobičnim kineskim specijalitetima koja je jedna od turističkih znamenitosti Pekinga. Sam naziv Wangfujing označava „izvor carske palače“ s obzirom da su prve trgovine nastale na ovom prostoru prije više od 700 godina. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan PEKING
Doručak. Odlazak na razgled Pekinga. Odlazak do najvećeg trga na svijetu Tiananmena - „vrata rajskog mira“ koji se prostire na preko 40 hektara površine i nacionalni je simbol Kine. Gradnja trga Tiananmena započeta je još za dinastije Ming 1420. godine te sam trg predstavlja ulaz u Carski grad unutar kojih se nalazi poznati Zabranjeni grad. Nastavak razgleda do Zabranjenog grada koji je drevna carska rezidencija dinastija Ming i Quing s više od 9000 soba okružena visokim purpurnim zidovima i zlatnim krovovima. Ovo mjesto je stoljećima bilo obavijeno tajnom i u njega nisu smjeli niti kročiti obični smrtnici. Predlažemo vožnju rikšama po starom dijelu Pekinga (uz doplatu). Odlazak do hrama Nebeskog mira, mjesta na kojem su kineski carevi prinosili žrtve bogovima. Predlažemo odlazak do Ljetne palače koja je okružena najbolje očuvanim carskim vrtom u cijeloj Kini i tijekom dinastije Qing bila je ljetnikovac carske obitelji. Večera. Noćenje.

4. dan PEKING - KINESKI ZID - PEKING
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet na Kineski zid - „dugi kineski zid“, jedno od najpoznatijih svjetskih čuda uvršten 2007. godine na popis modernih svjetskih čuda, a 1987. na popis UNESCO-ve svjetske baštine. Sam zid je skupina obrambenih zidova s tornjevima građena kao obrana od napada neprijatelja. Zid je građen tijekom 20 stoljeća s ciljem obrane od napada nomadskih plemena sa sjevera te je dug gotovo 9.000 kilometara. Kineski zid je najveća građevina na svijetu koja se vidi čak i iz Svemira, a uvršten je na listu svjetske baštine UNESCO-a davne 1987. godine. Šetnja dijelom zida. Ručak(uz doplatu). Vožnja prema Pekingu. Razgled grobnica dinastije Ming i šetnja Svetim putem na kojem mramorni likovi životinja i ljudi čuvaju dinastijsku grobnicu careva Ming, dok cijeli kompleks predstavlja izvanredno svjedočanstvo kulturne i arhitektonske tradicije te utjelovljuju kompleks s prirodnim krajolikom i predstavljaju primjer vjerovanja teorija Feng Shuija feudalne Kine, dok sam ulaz s petero vrata označava početak puta duša, a slijede građevine koje ga predstavljaju sve do Memorijalnog tornja s grobnicama. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5. dan PEKING - noćni vlak za NANJING
Doručak. Odlazak na razgled budističkog hrama Lama, najvećeg i nabolje očuvanog hrama u Pekingu koji je ukrašen muralima tibetanskog stila sa mnogobrojnim skulpturama buda, demona i bogova. Hram je sagrađen krajem 17. stoljeća kao školski centar sekte Žutih Šešira tibetanskog lamaizma i danas u njemu živi 70 svećenika (lama). Najpoznatija skulptura je ona Maitreya Bude visoka 18 metara koja je isklesana od jednog komada sandalovine, a nalazi se u najudaljenijoj posjetiteljima dostupnoj dvorani. Kraće slobodno vrijeme. Večera. Odlazak prema željezničkom kolodvoru te prijava za vlak za Nanjing. Vožnja noćnim vlakom turističke kategorije u spavaćim kolima sa 4 ležaja bez uključenih obroka.

6. dan NANJING - HANGZHOU
Dolazak u Nanjing u jutarnjim satima. Grad Nanjing je bivši glavni grad i jedan od najstarijih gradova Kine, a danas je poznat kao južna prijestolnica koja se smjestila na obali rijeke Yangtze. Nanjing je postao 1912. godine prva prijestolnica Republike Kine nakon svrgnuća carstva, a s obzirom da je u Pekingu tog doba i dalje na vlasti bio car. Odlazak u hotel. Doručak. Odlazak na razgled grada: mauzolej Dr. Sun Yat-sena, revolucionara i osnivača moderne Kine koji je odigrao važnu ulogu u svrgavanju posljednje kineske dinastije Qing, Konfucijev hram sa živopisnom tržnicom na kojoj možete pronaći raznorazne kineske delicije i rukotvorine, mauzolej prvog cara dinastije Ming, drevne zidine, most preko rijeke Yangtze. Ručak (uz doplatu). Odlazak do grada Hangzhou. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

7. dan HANGZHOU - SUZHOU
Doručak. Grad Hangzhou u provinciji Zheijiang smjestio se na delti rijeke Yangtze, a Marco Polo je na svojem proputovanju kroz Kinu 13.stoljeća opisao kao jedno od najljepših mjesta na svijetu. Grad je poznat po mnoštvu hramova i paviljona, ali i po plantaži najboljeg zelenog čaja na svijetu. Razgled pagode Šest harmonija i posjet hramu Lingyin. Vožnja čamcem po poznatom Zapadnom jezeru (uključena u cijenu). Ručak (uz doplatu). Poslijepodne odlazak prema gradu Suzhou kojeg zovu Kineska Venecija zbog brojnih kanala te mnogobrojnih kineskih vrtova od kojih se veći dio nalazi i pod zaštitom UNESCO-a. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.
 
8. dan SUZHOU - ZHUJIAJIAO - SHANGHAI
Doručak. Posjet jednom od više od 60 vrtova grada Suzhoua smještenog na jugu provincije Jiangsu u istočnoj Kini koji datira iz 514. godine, a poznat je po svojim kamenim mostovima, pagodama i pažljivo napravljenim vrtovima zahvaljujući kojima je postao velika turistička atrakcija. Vrtovi su ostali netaknuti od vremena svog nastanka iz vremena dinastije Sung (960.-1279.). Vrtovi su dodani na popis UNESCO-ve svjetske baštine 2000. godine. Vožnja brodom po kanalima grada koji se odlikuje svojim prekrasnim pagodama i kamenim mostovima. Vožnja u smjeru vodenog sela Zhujiajiaoa - „Shanghaijske Venecije“ s jedinstvenim starim mostovima i rječicama koje se provlače kroz tradicionalne kineske kuće. Mjesto je nastalo prije 1.700 godina i još uvijek ocrtava tradicionalni način života. Ručak (uz doplatu). Nastavak vožnje do Shanghaia. Večera. Smještaj u hotel. Noćenje.

9. dan SHANGHAI
Doručak. Odlazak na razgled grada: Bund, simbol kolonijalne prošlosti Shanghaija sa zgradom hotela Peace, Bank of China, zgradom carine te ulicom Nanjing, žilom kucavicom grada ispunjenu trgovinama i trgovačkim centrima. Ručak (uz doplatu). Nastavak razgleda i odlazak do starog dijela grada koji brzo nestaje pod mnoštvom nebodera te posjet Vrtu sreće mandarina Yua i hramu Budhe od žada. Večera. Navečer predlažemo odlazak (uz doplatu) na svjetski poznati akrobatski show s akterima koji hodaju po žici, djevojkama koje se izvijaju uz zvukove glazbe u gotovo nezamislivim pozama, žonglerima i mnogim drugim atrakcijama. Povratak u hotel. Noćenje.

10. dan SHANGHAI - DUBAI
Doručak. Nastavak razgleda grada. Posjet starom gradu i vrtu YuYang sagrađenom prije 450 godina kao oaza mira unutar mnogobrojnih mostova i paviljona. Zajednički odlazak na ručak. Slobodno vrijeme za shopping ili vlastite programe. Transfer do zračne luke. Putnici koji to žele mogu do zračne luke otići poznatim Maglev vlakom, a sama vožnja traje samo 8 minuta s obzirom na njegovu maksimalnu brzinu od 425 km na sat (doplata na licu mjesta cca 50 yuana). Za to vrijeme, autobus će prevesti putnike koji nisu odabrali ovu mogućnost i prtljagu do zračne luke. Prijava za let na kompaniji Emirates za Dubai. Polazak zrakoplova za Dubaiu u 00:05.

11. dan DUBAI - ZAGREB
Dolazak u zračnu luku Dubai u 04:55 sati. Nastavak putovanja za Zagreb na kompaniji Emirates u 08:30 sati. Dolazak u Zagreb u 12:35 sati.  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115