Rezervacija

KUBA - 10 dana

CIJENA: 8590.00 Kuna
KUBA - 10 dana


DATUM POLASKA: Srijeda, 06 Svibanj 2020

Kuba: Havana i Varadero

06.5.-15.5.2020. GARANTIRANI POLAZAK

10 dana / 7 noćenja zrakoplovom iz Zagreba

Vrijednost više: uključen razgled Havane s ručkom u lokalnom restoranu!


PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

1. DAN/ ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u zračnoj luci Franje Tuđmana u Zagrebu dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija s pratiteljem putovanja. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 20:15 sati na liniji TK 1056 (Turkish). Dolazak u Istanbul predviđen je u 23:20 sati.

2. DAN / ISTANBUL-HAVANA

Nastavak putovanja prema Havani u 01:45 sati na liniji TK 183. Dolazak u Havanu predviđen je u 08:05 sati. Nakon carinskih formalnosti slijedi panoramski razgled: Sveučilište u Havani, groblje, Trg Revolucije, hotel National u kojem su često bili smješteni umjetnici, glumci, sportaši i književnici poput Frank Sinatre, Ave Gardner, Johna Wayna, Marlona Branda isl., poznato šetalište „Malecόn“. Ručak u lokalnom restoranu (UKLJUČEN U CIJENU). Nakon ručka slijedi odlazak u hotel 4* i prijava u sobe. Slobodan ostatak dana. Noćenje.

3. DAN / HAVANA

Doručak. Odlazak na vođeni razgled grada Havane. Zaustavljanje u kolonijalnom dijelu grada i obilazak svih važnih znamenitosti: sjedište vlade El Capitolio, narodno kazalište, nacionalni muzej „El Prado“ , bivša predsjednička palača, Parque central. Tura se nastavlja pješice kroz povijesni i kolonijalni dio stare Havane koji je pod zaštitom UNESCO-a. Plaza de la Cathedral, Plaza de San Francisco, Plaza Vieja, Plaza de Armas. Obilazak barova Floridita - omiljenog bara glumca Garyja Coopera i filozofa i književnika Jean-Paul Sartra te Bodeguita del Medio kojeg je posjećivao pjesnik Pablo Neruda. Odlazak na ručak u lokalnom restoranu (UKLJUČEN U CIJENU). Nakon ručka slobodno vrijeme za shopping i odlazak na tržnicu. Povratak u hotel, noćenje.

4.DAN/ HAVANA – HEMINGWAY TURA

Nakon doručka predlažemo odlazak u stari dio Havane do ugla ulice Mercaderes i Obispo kako bismo posjetili Ambos Mundos, hotel izgrađen 20 tih godina prošlog stoljeća. 30-tih godina u njemu je često noćio književnik Ernest Hemingway u sobi 511- mračnoj sobi od ca 16 kvadratnih metara s bračnim krevetom izrađenim od običnog drveta, dva noćna ormarića, pisaćim stolom i stolicom s pogledom na Obispo ulicu. Nastavak putovanja autobusom oko 15 km do Finca Vigie, farme koju je Ernest Hemingway kupio 1940 g. Muzej se sastoji od 4 dijela: Hemingwayeve kuće, tornja, gostinjskog bungalowa i garaže. Na ovoj je farmi Hemingway napisao nekoliko svojih poznatih djela uključujući Starac i more, roman za kojeg je primio Nobelovu nagradu. Nastavljamo put prema Cojimaru, ribarskom mjestu u kojem je Hemingway čuvao svoj brod Pilar. Ručak u lokalnom restoranu Las Terrazas. Povratak prema hotelu uz zaustavljanje u Morro – Cabana dvorac kako biste uživali u prekrasnom pogledu na grad. Noćenje.

5.DAN / HAVANA – PINAR DEL RIO /VIŃALES

Nakon doručka u hotelu predlažemo odlazak u Pinar del Rio, grad u zapadnom djelu zemlje u kojem se nalaze najbolje plantaže duhana na svijetu. Odlazak u Benito's Farmer House u kojoj se može vidjeti proces proizvodnje duhana. Nastavak do Viñalesa. Zaustavljanje na vidikovcu „Los Jamines“ uz prekrasan pogled na jedinstven pitoreskni krajolik doline. Nastavak vožnje autobusom do „La Cueva del Indio“ od kuda kreće nezaboravna plovidba tradicionalnim brodićima rijekom uz planine. Ručak u sklopu izleta u lokalnom restoranu (UKLJUČEN U CIJENU). Nakon ručka odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni. Povratak u Havanu. Noćenje.

6.DAN/ HAVANA– VARADERO

Nakon doručka, check out iz hotela. Oko 10:30 h vožnja prema Varaderu uz stajanje na vidikovcu Bacunayagua gdje se možete kratko odmoriti i popiti koktel „pina colada“. Nastavak putovanja. Dolazak u Varadero, koktel dobrodošlice i smještaj u hotel 4*. Večera, noćenje.

7.DAN/ VARADERO-CIENFUEGOS I TRINIDAD

Nakon doručka slobodan dan za vlastite programe, odmor, kupanje i sunčanje.
Predlažemo odlazak na izlet u Cienfuegos i Trinidad. Polazak iz hotela oko 6:20 ujutro. Zaustavljanje u Cienfuegosu jednoj od glavnih kubanskih luka, smještena na području gdje se uzgajaju šećerna trska, duhan i kava. Razgled grada: Parque u središnjem trgu Plaza De Armas, Prado, Palacio del Valle odn. Palača doline sagrađena u neo gotičkom stilu. Uz kratku stanku nastavak putovanja u Trinidad, najočuvaniji i najfotogeničniji kolonijalni grad na Kubi a do kraja 19 st. poznatom centru proizvodnje šećera. Razgled grada: Plaza Mayor, Museum, Casa del Alfarero, Mercado Artesanal (tržnica na kojoj možete kupiti suvenire). Odlazak u La Canchanchara bar gdje možete isprobati klasični kubanski koktel Canchanchara. Slijedi ručak u sklopu izleta u lokalnom restoranu (UKLJUČEN U CIJENU) te nakon kratkog predaha povratak u Varadero. Boravak u hotelu na osnovi all inclusive usluge. Noćenje.

8.DAN/ VARADERO-CAYO BLANCO

Nakon doručka slobodan dan za fakultativne izlete, odmor, kupanje i sunčanje. Predlažemo odlazak na nezaboravni izlet katamaranom na Cayo Blanco koji uključuje snorkeling i interakciju s delfinima. Ručak na izletu (UKLJUČEN U CIJENU). Boravak u hotelu na osnovi all inclusive usluge. Noćenje.

9.DAN/ VARADERO – HAVANA - ISTANBUL

Rano ujutro, oko 04:00 odlazak prema zračnoj luci u Havani.  Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 09:35 h na liniji TK 183.

10.DAN/ ISTANBUL – ZAGREB

Predviđeno slijetanje u Istanbul u 09:05 h. Mogućnost odlaska u grad u Istanbulu (u lučaju odlaska u grad potrebna turska viza) U 18:10 h nastavak leta prema Zagrebu na liniji TK 1055. Povratak u Zagreb predviđen u 19:20 h.GL2
GL2
GL2
GL2

  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115