Rezervacija

BUDIMPEŠTA, ADVENT

CIJENA: 890.00 Kuna
BUDIMPEŠTA, ADVENT


DATUM POLASKA: Petak, 13 Prosinac 2019

3 dana autobusom iz Rijeke

13.12.-15.12.2019.


PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

1. DAN // 13.12.2018. // Rijeka - Budimpešta

 

Polazak iz Rijeke:  Jelačićev trg u 6:00 sati / Vrata Jadrana 5:45 sati

Vožnja autobusom uz usputna kraća zaustavljanja radi odmora do prijestolnice Mađarske, kraljice Dunava - Budimpešte. Po dolasku u Budimpeštu najprije ćemo se zaustaviti na brdu Gellért gdje se nalazi Spomenik slobodi i poznate terme Gellért, a s čijeg se vidikovca pruža panoramski pogled na Budim, Peštu, Dunav i brojne mostove.

 

Bit će to naš prvi susret s Budimpeštom, a nakon smještaja u hotel i kraćeg odmora, vodimo vas u šetnju kroz centar grada do adventskog sajma smještenog na trgu ispred Szent István Bazilike. Pregršt štandova s bogatom ponudom mađarskih delicija, finih vina, ručno rađenih suvenira i prigodnih božićnih potrepština, kao i ostale uličice koje adventsko ozračje prenose dalje kroz sam centar staroga grada, sigurno će vas oduševiti. U doba adventa Budimpešta je osvijetljena više nego ikada. Doći u Budimpeštu, kraljicu Dunava, a ne ploviti Dunavom prolazeći ispod mostova, ne vidjeti osvjetljenu zgradu parlamenta, Budim što s visoka gleda na Peštu je isto kao doći u Pariz, a ne popeti se na Eiffelov toranj. Uz čašu šampanjca i pregršt zanimljivosti koje ćemo čuti od lokalnog vodiča bit će to romantična jednosatna vožnja koja će nam približiti povijesni sjaj ugarske prijestolnice (fakultativno).
Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme. Noćenje.

2. DAN // 14.12.2018. // Budimpešta


Doručak. Nakon doručka, u pratnji lokalnog vodiča, odlazimo u razgled grada koji je kombinacija šetnje i vožnje autobusom. Obilazak započinjemo vožnjom uz Dunav i prolazeći najljepše ulice Budimpešte dolazimo do Milenijskog trga u čijoj se blizini nalaze dva velika muzeja, prekrasan park unutar kojeg su se smjestili Zoološki vrt, Dvorac Vajdahunyad i Termalna kupka Széchenyi. Nakon kratke pauze slijedi vožnja prema Parlamentu i prelazak na Budim preko jednog od najstarijih mostova. Sa svojim brojnim zanimljivim građevinama, crkvama, starim kućama i ulicama i možda najljepšim pogledom koji se pruža na grad, cjelokupan kompleks nalazi se pod UNESCO zaštitom. Tu su se smjestili Budimski dvorac, tj. Kraljevska palača, Matijaševa crkva - poznata kao mjesto krunjenja carice Sissy za ugarsku kraljicu, a tu je i Ribarska tvrđava, predivan kompleks sa sedam bijelih tornjeva s kojeg se pruža veličanstven pogled na Dunav i Peštu. Preporučamo da slobodno vrijeme iskoristite za opuštanje, kratku šetnju ili posjet najstarijoj slastičarnici u kojoj je kraljica kolača Doboš torta u kombinaciji s kavom ili čašom desertnog vina Tokai dobitna kombinacija. Razgled nastavljamo na Peštanskoj strani gdje ćemo u ugodnoj šetnji prošetati do poznate Vaci ulice trgovačkog središta, Vorosmarty trga i slavne slastičarnice Gerbaud, Szent István Bazilike…

Nakon službenog razgleda još jednom nam se pruža prilika za uživanje u adventskom ozračju Budimpešte. Prilika je to da još jednom prošetate kroz adventski sajam, zavirite u okolne uličice, nadopunite božićne ukrase i poklone, kupite vijenac nadaleko poznate crvene paprike, pokoju mađarsku salamu ili pikantne Debrecinka, mađarku rakiju Palinku ili bocu nekog finog vina…ili se jednostavno prepustite uživanju u šetnji ili u kušanju mađarskih delicija tradicionalne mađarske kuhinje na nekom od obližnjih štandova ili lokala.
Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme.

 

U večernjim satima slijedi odlazak autobusom u tradicionalnu čardu, jednu od najboljih u gradu, u kojoj vas očekuje autohtona mađarska gastronomija i odlična zabava uz romsku glazbu. Nakon zanimljive večere u čardi možete nastaviti sa zabavom u centru grada, u nekom od brojnih klubova i barova ili se autobusom možete uputiti natrag prema hotelu. Noćenje.

3. DAN // 15.12.2018.           // Budimpešta - Sentandreja - Rijeka

Nakon doručka i odjave iz hotela slijedi slobodno vrijeme u centru grada ili odlazak prema obližnjem gradiću Sentandreja (fakultativno). S odlično očuvanom baroknom arhitekturom, šarolikim kućama, uskim uličicama i brojnim muzejima predstavlja jednu od najposjećenijih turističkih destinacija na Dunavu. Nakon obilaska grada u pratnji lokalnog vodiča, slijedi slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za šetnju gradom ili posjet Muzeju marcipana, u kojem vas očekuju prava mala umjetnička djela. U dogovoreno vrijeme slijedi okupljanje i polazak prema Budimpešti i dalje prema Rijeci.
Povratak u Rijeku očekuje se između 22:00 i 23:00 sata.  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115